Politika

TV Vijesti: Vujanović i dalje najpopularniji političar u Crnoj Gori

0302vujanovic
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i dalje je ubjedljivo najpopularniji političar, dok predsjednik Skupštine i lider SDP-a Ranko Krivokapić ima najviše negativnih poena, pokazalo je istraživanje koje je agencija Ipsos - Stratedžik marketing uradila za TV Vijesti. Takođe, više od pola ispitanika smatra da je Crna Gora na pravom putu.

TV Vijesti: Vujanović i dalje najpopularniji političar u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Istraživanje je pokazalo je da čak 81 odsto građana Crne Gore ima povoljno mišljenje o Vujanoviću, odnosno da mu podjednako vjeruju oni koji su se izjasnili kao Crnogorci i oni izjašnjeni kao Srbi. Kako je navedeno u prilogu iz Istraživačog centra podgoričke televizije, Vujanović konstantno ima stabilan rejting, sa veoma malo negativnih ocjena, kao i da ima veliku podršku među glasačima opozicionih stranaka.

Iako se već izvjesno vrijeme rijetko pojavljuje u javnosti, izvršna direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Vanja Ćalović, druga je po popularnosti, dok je na trećem potpredsjednik Vlade i aktuelni šef diplomatije Igor Lukšić. Na četvrtom mjestu po broju pozitivnih ocjena je lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić, koji je napredovao za dva mjesta u odnosu na decembarsko istraživanje. Petu poziciju i dalje drži ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić, dok se premijer Milo Đukanović na šestom mestu. Prema istraživanju, najviše negativnih ocjena i dalje ima Krivokapić, što je novinar Adnan Prekić objasnio veoma malom podrškom Srba ovom političaru.

Istraživanje je pokazalo da 51 odsto građana Crne Gore misli da zemlja ide pravim putem, dok 39 odsto smatra da je taj pravac pogrešan. Simpatizeri vladajuće koalicije u velikom procentu se izjašnjavaju da zemlja ide pravim putem, dok najviše rezervi po tom pitanju imaju pristalice Demokratskog fronta i SNP-a.

Istraživanje je sprovedeno od 19. do 22. januara, na uzorku od 808 ispitanika.

Foto: predsjednik.me

Portal Analitika