Region

Dubrovnik: Potpisi za referendum o izgradnji golf terena na Srđu

0302srdj1
Dubrovčani imaju dvije sedmice da skupe 8.000 potpisa potrebnih za raspisivanje referenduma o golf-projektu na Srđu, s pripadajućim apartmanskim naseljem. Prikupljanje potpisa trajaće će do 15. februara, prenosi Index.hr.

Dubrovnik: Potpisi za referendum o izgradnji golf terena na Srđu
Portal AnalitikaIzvor

Prvog dana skupljeno je više od 2.100 potpisa, što je oko pet odsto biračkog tijela. Podršku Dubrovčanima koji pokušavaju da sakupe dovoljno potpisa da se raspiše prvi referendum na zahtjev građana u istoriji Hrvatske, zainteresovani mogu da daju na njihovoj Fejsbuk ili internet stranici. Ali, svoj potpis na referendumu mogu dati samo građani Dubrovnika. Potpisi se prikupljaju na više mjesta širom grada – od Straduna do Lapada.

0302srdj
Organizatori akcije pozivaju i volontere koji žele da doprinijeti uspjehu prvog referenduma na zahtjev građana u Hrvatskoj da im se pridruže.

- Sakupiti preko osam hiljada potpisa u dvije sedmice neće biti lako i trebaće nam svaka pomoć... Da, zima je, ali znamo koliko je ovo važno. Neka nas dodatno motiviše što ćemo, kroz zajednički trud na ovoj stvari, prepoznati i upoznati druge ljude koji drže do opšteg dobra i u koje se možemo pouzdati - poručuju organizatori akcije putem Fejsbuk stranice i dodaju: „Sloboda je naša tradicija“.

Portal Analitika