TV / Film

Benu Afleku nagrada Američkog udruženja reditelja za "Argo"

0302argo
Glumac, scenarista i reditelj Ben Aflek dobio je još jednu nagradu za film "Argo": ovog puta Američkog udruženja reditelja (DGA), i to samo tri nedelje prije ovogodišnjeg uručenja Oskara, prenosi Blic.

Benu Afleku nagrada Američkog udruženja reditelja za "Argo"
Portal AnalitikaIzvor

Nagradu mu je sinoć predao prošlogodišnji pobjednik, Francuz Mišel Azanavičijus, čiji je film "Glumac" imao fantastičan uspjeh u Holivudu, gde je osvojio pet Oskara.

Do sada se pokazalo da najčešće dobitnik nagrade Američkog udruženja reditelja za režiju osvaja i Oskara za najboljeg reditelja, ali Ben Aflek neće moći to da postigne, pošto on nije nominovan u toj kategoriji za Oskara. S druge strane, njegov "Argo" konkuriše za sedam statueta, uključujući i u onu kategoriji za najbolji film.

"Argo", priča o izvlačenju američkih diplomata iz Irana tokom revolucije, bio je na sinoćnoj ceremoniji u konkurenciji sa "Linkolnom" Stivena Spilberga, "00.30 - Tajna operacija" Ketrin Bigelou, "Jadnicima" Toma Hupera i "Pijevim životom" Anga Lija.

Film "Argo" je 13. januara dobio Zlatne globuse za najbolju dramu i najbolju režiju, a 26. januara i nagradu za najbolji film Udruženja producenata iz Los Anđelesa.

Američki filmski institut (AFI) koji svake godine proglašava najbolja fimska i televizijska ostvarenja u protekloj godini, uvrstio je filmove "Argo" i "Uspon mračnog viteza" Kristofera Nolana među 10 najboljih filmova prošle godine.

Ceremonija uručivanja Oskara održaće se 24. februara.

Foto: collider.com

Portal Analitika