Region

Dinkić: Zašto su Tadić, Rakić i Veljović ćutali o kontaktima Dačića i Radulovića?

0302dinkic
Srpski ministar finansija Mlađan Dinkić ocijenio je za Prvu TV da je za kontakte Ivice Dačića i Rodoljuba Radulovića znao i tadašnji predsjednik Boris Tadić.

Dinkić: Zašto su Tadić, Rakić i Veljović ćutali o kontaktima Dačića i Radulovića?
Portal AnalitikaIzvor

Komentarišući kontakte Dačića sa Radulovićem u gostovanju na toj beogradskoj televiziji, Dinkić je rekao da su za to sigurno prije četiri godine znali i Tadić, i potpredsjednik DS Miki Rakić, i direktor policije Milorad Veljović.

- Zašto tada nisu reagovali, ako je trebalo, nego je sada neko to pustio da uzdrma vladu - rekao je srpski ministar finansija.

Dinkić je istakao da treba, na osnovu transkripata, utvrditi sadržaj razgovora i na osnovu toga preduzimati korake - da se odgovara, ako se utvrdi da je postojalo krivično djelo, a ako ne, „da se to skine sa dnevnog reda“.

- Oni koji su znali za to - Miki Rakić, Boris Tadić i direktor policije, ako je tamo bilo neko krivično djelo, trebalo bi sva trojica da idu u zatvor zajedno sa Dačićem. Ako se utvrdi da je bio kriminal, zašto su ćutali četiri godine – dodao je.

Prema njegovim riječima, dešava se da se bude sa nekim u društvu, a da se ne zna čime se ta osoba bavi, i u takvim situacijama to nije krivično djelo.

Dinkić je takođe ocijenio da su šanse za prevremene republičke izbore minimalne, „na nivou jednog promila“, naglasivši da vlada pada kada izgubi podršku u paralmentu.

- Odnosi SPS i SNS nisu sigurno idealni i to se vidi, ali je pitanje kakvi su odnosi između lidera te dvije stranke – zaključio je Dinkić.

Foto: blic.rs

Portal Analitika