Društvo

U Splendidu sinoć održan tradicionalni Tripundanski bal

balprvaok
Sinoć je u bečićkom hotelu „Splendid“, u organizaciji Hrvatskog građanskog društva, održan tradicionalni Tripundanski bal.

U Splendidu sinoć održan tradicionalni Tripundanski bal
Portal AnalitikaIzvor
baljanjicokVečeri, na kojoj je bilo više od 300 zvanica, bilo je prisutno više od 100 gostiju iz Hrvatske, iz Murtera, Zadra, Dubrovnika, Metkovića, Šibenika, ali i iz više gradova u Crnoj Gori, Podgorice, Herceg Novog, Bara, Tivta, Kotora...

Među gostima iz Hrvatske, bio je i Petar Barišić, zamjenik pročelnice u Uredu pri Vladi Republike Hrvatske za Hrvate van Hrvatske.


0302tripundVečeri je i prisustvovao i značajan broj ljudi iz crnogorskog političkog života, među kojima i predsjednik države Filip Vujanović, ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović, ministar kulture Branislav Mićunović, gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, predsjednica opštine Kotor, Maja Ćatović.

Sinoć su uručene i dvije povelje, koje je HGD namijenio za posebne doprinose razvoju crnogorsko-hrvatskih odnosa. Jedna je dodijeljena gradonačelniku Zagreba, Milanu Bandiću, a druga direktoru hotela „Splendid“, Žarku Raduloviću.

 

 

balgostiok

U Bandićevo ime, Povelju Društva, koje je osnovano 2001. godine, i koje već broji oko 1.450 članova, primio je njegov izaslanik, Boško Lozica.

 

 

Pozdravljajući prisutne goste, biskup kotorski, Ilija Janjić, kazao je da je sveti Tripun zajednički svetac i pravoslavaca i katolika, koji ujedinjuje ove dvije vjere. Večeri je od crkvenih veikodostojnika prisustvovao i nadbiskup skadarski, mons. Angelo Masafra.

Goste su zabavljala tri muzička sastava – Slatka tajna iz Metkovića, VIS Tri kvarta iz Kotora i klapa Incanto iz Kotora.

vicevicmirkookPredsjednik Društva Mirko Vičević, inače naš proslavljeni vaterpolista, izrazio je za Portal Analitika veliko zadovoljstvo povodom izuzetno uspješne večeri.

 

Portal Analitika