Politika

Kaluđerović: U toku prikupljanje potpisa odbornika Glavnog grada

0302velizar
Predsjednik podgoričkog odbora SNP-a Velizar Kaluđerović kazao je radio Antena M da je počela procedura prikupljanja potpisa odbornika za inicijativu o skraćenju mandata podgoričkom Parlamentu.

Kaluđerović: U toku prikupljanje potpisa odbornika Glavnog grada
Portal AnalitikaIzvor

Ukoliko prikupe dovoljan broj potpisa, Kaluđerović kaže da će ta priča biti nastavljena.

- Dogovorili smo se da idemo na potpisivanje prijedloga odluke o skraćenju mandata i da nakon završetka tih aktivnosti sjednemo i vidimo imamo li potreban broj potpisa koji obezbjeđuju i garantuju prohodnost te odluke. Ta odluka biće ponuđena svim odbornicima koji su na listi ’’Bolja Podgorica,bolja Crna Gora’’, njih je 24, istakao je Kaluđerović.

On vjeruje da će taj dio aktivnosti biti završen do sredine sedmice.

- Onda ćemo vidjeti imamo li 24 potpisa, ako nemamo 24 plus 5 na koje računamo iz SDP-a što je 29, šta dalje, da li da idemo na procesuiranje odluke, jer su male šanse da prijedlog odluke dobije potrebnu većinu u Skupštini. Znači kad prikupimo potpise i ukoliko ih ne bude dovoljno, onda ćemo posebno analizirati da kažem političku korist da prijedlog odluke ide i eventualno ne prođe,u odnosu na drugu varijantu, a to je da sačekamo još malo, jer postoji mogućnost da se neki odbornici koji sada neće da potpišu možda predomisle, istakao je Kaluđerović.

Priča u vezi sa novim izborima u Glavnom Gradu pokrenuta je nakon što su u Andrijevici i Nikšiću raspisani novi izbori,jer opozicija smatra da je isto što se desilo u tim gradovima, učinjeno i u Podgorici.

Foto: in4s.net

Portal Analitika