Društvo

Herceg Novi: 10.000 gostiju uživalo uz ribu,vino i mimozu

3hn1
Na tradicionlnoj fešti od ribe, vina i mimoze na hercegnovskoj rivijeri okupilo se prema procjenama organizatora oko 10.000 posjetilaca uprkos lošem vremenu, povremnoj kiši i jakom vjetru.

Herceg Novi: 10.000 gostiju uživalo uz ribu,vino i mimozu
Portal AnalitikaIzvor


Po riječima predsjednika opštine Dejana Mandića brojne delegacije diplomatskog kora iz Crne Gore su bile prisutne.
- Četrdeset predstavnika diplomatskog kora danas je sa nama na ovoj fešti, kao i većina predsjednika opština, a tu su i predsjednici opština gradova pobratima - kazao je Mandić. Kako izgleda kada se slavi žuti cvijet prvi put je imao prilike da vidi, ambasador Kine u Crnoj Gori Dži Džao Lin, koji je oduševljen manifestaciom koja je po njemu jedinstvena turistička atrakcija. Uz njega je bio i ambasador Njemačke Pius Fišer, kao i njegove koleginice iz Ukrajine Oksana Sljusarenko kojoj je ovo četvrti put da je na Prazniku mimoze. Prisutne su bile i diplomate iz Bugarske, Češke, Mađarske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije.
Iako je kiša prjetila i da ove godine pokvari planove, sve je organizovano pa se na dvanaest vatri duž mora od 4 ujutru peklo 1.200 kg ribe, a na sedam punktova djelilo se crnogorsko vino i pivo, mirisala je mimoza ''talijanka'' koje je bilo oko 500 kg. Da se trud najvrjednih ali i najmaštovitijih domaćica isplatio govore i nagrade za 4 najbolje ukrašene vatre.
Prvu nagradu od 150 eura dobile su Nikolić Vesna, Crnogorčević Mira i Vasiljević Mira, njihova vatra zvala se ''ribica'', ''baošićki sto'' dobio je 100 eura, ''oganj'' 80, a ''tetka Marija'' 60 eura.
Povorka trombonjera, mažoretki, Gradske muzike Herceg Novog kao i Mjesne muzike Đenovići uz klapu Stari kapetan učinila je da drugo februarsko jutro u okviru 44. Praznika mimoze prođe u dobroj atmosferi.
U Đenovićima je povorku dočekalo posluženje, priganice i loza, a na platou ispred Kulturno sportskog centra u Baošićima izveden je prigodan program, uz koji se i pjevalo i plesalo. Dobro rasploženje seli se u Mediteranski zdravstveni centar, gdje će biti održan prvi veliki maskenbal, za koji se traži karta više. Osim 300 maski koliko se najavljuje sve posjetioce će zabavljati grupa Koktel bend. Danas će se pod maskama veseliti i najmlađi Novoga u Baošićima od 16 časova.

Tekst i foto:Radio Jadran

3hn2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3hn3
Portal Analitika