Društvo

Moj život je igra, putovanje, otkrivanje

0302AnitaPRVA
Iako je svjesna da bi bolje prošla u životu da je strpljivija, ne može protiv sebe i svoje impulsivnosti... Cijeni duhovite i iskrene osobe širokih shvatanja...
Voljela bi da može da leti i da - za kratko vrijeme - bude gdje god poželi... Povjerava se svojoj majci... To je Anita Popović

Moj život je igra, putovanje, otkrivanje
Portal AnalitikaIzvor

 

Mlada crnogorska pjevačica Anita Popović rođena je 1985. godine u Podgorici, gdje je završila nižu i srednju Muzičku školu „Vasa Pavić”. Potom je upisala Muzičku akademiju na Cetinju i 2008. godine diplomirala na teoretskom odsjeku.

U profesionalnom smislu, za nju je posebno važna 2004. godina, kada je kao finalista emisije „Intro karaoke“ pjevala na Trgu republike u Podgorici, sa popularnim beogradskim bendom Neverne bebe. Taj uspješni nastup je bio odskočna daska za angažmane koji su uslijedili.

0302Anita1Od 2008. do 2010. godine, bila je domaćin i vokalno-instrumentalni interpretator popularnih pjesama u emisiji Nešto između na Atlas televiziji, autora i voditelja Sabrije Vulića.

Pobjednica je festivala Sunčane skale 2010. godine sa pjesmom „Govore mojim glasom anđeli“. Riječ je o duetu sa velikanom jugoslovenske rok scene, Dadom Topićem. Sa njim je tokom 2011. godine, u okviru mini turneje, nastupala u pet crnogorskih gradova i gostovala na zaječarskoj Gitarijadi, u pratnji podgoričke grupe Crveno i crno.

Brojni su koncerti i humanitarne akcije u kojima je učestvovala Crne Gore.

Članica je Udruženja estradnih umjetnika i izvođača Crne Gore, kao i Organizacije za zaštitu autorskih prava PAM, gdje je registrovana kao autor i izvođač.

U dosadašnjoj karijeri, Anita je sarađivala sa mnogim kompozitorima i muzičarima, među kojima su Dejan Božović, Minja Perić, Vladimir Maraš, Aleksandar - Saša Gajić, Bobi Elija, Đordona Aviv, Šule Jovović, Vjera Nikolić, Momčilo Zeković Zeko, Nikola Radunović...

Do sada je snimila pet pjesama, a u pripremi je još sedam, od kojih su dvije na engleskom jeziku. Onda se možemo nadati i njenom albumu...

0302Anita2

BUĐENJE

Što Vam nedostaje iz vremena kada ste bili dijete?

- Bezbrižnost je definitivno ono što mi najviše danas nedostaje iz vremena kad sam bila dijete. Čeznem za vremenima kada su drugi vodili brigu o svemu, a meni je ostajala škola kao jedina obaveza.

Što najviše volite u tome što ste odrasli?

- Sloboda, sa jedne strane, a sa druge iskustvo i mogućnost da uđem u sve pore života, da otkrivam suštinu života, jer - na kraju - život jeste jedna igra, putovanje, a ja sam u suštini radoznala osoba i volim da putujem, da otkrivam.

Za koji Vaš talenat smatrate da nije došao do izražaja?

- Možda gluma. Mislim da imam talenta za glumu, ali, sticajem okolnosti, nijesam sam se u tome oprobala, a baš bih voljela. Volim biografske priče o znamenitim ženama kroz istoriju...

Koju svoju osobinu smatrate najgorom?

- Definitivno nestrpljivost, odnosno brzina – to je ono što ne volim kod sebe, jer je vrlo često bolje sačekati i izbrojati do deset. Ali, impulsivnost je dio mog karaktera, pa mi je nezivodljivo da budem drugačija, iako sam svjesna da bih vrlo često bolje prolazila da sam strpljivija.

Što najviše cijenite kod drugih?

- Jako volim i cijenim osobe koje su rasterećene, duhovite i koje imaju širok pogled na svijet, odnosno na sva dešavanja. Pored ovih osobina, moram da dodam i iskrenost. Ukoliko ne pretpostavljam iskrenost u dijalogu, njega ne može ni biti: užasavam se laži i prevare.

0302Anita3

U OGLEDALU

Kako bi se zvala Vaša filmska biografija i ko biste voljeli da glumi Vas?

- Moja omiljena glumica - Džulija Roberts, mislim da je tip osobe koja bi najbolje iznijela moj karakter, a film bi mogao da se zove „Priča o meni”.

Kako biste nekome, preko telefona, u pet riječi opisali sebe?

- Impulsivna, tvrdoglava, radoznala, iskrena i imam veliko srce, srce za cijeli svijet!

Kako biste opisali sebe da ste hrana?

- Čokoladni sufle.

Koju moć super-junaka biste voljeli da imate?

- Bilo bi zaista zanimljivo da mogu da letim, da mogu za kratko vrijeme da budem na svim  mjestima na kojim poželim. E, takva bi mi osobina davala širok spektar mogućnosti.

Sa kojom ličnošću, stvarnom ili izmišljenom, biste se zamijenili na jedan dan?

- Sa nekom mudrom osobom koja je spoznala život, njegovu suštinu, kao i sve njegove misterije i koja zna odgovore na sva pitanja.

0302Anita4

SVAKODNEVICA

Što radite nedjeljom poslijepodne?

- Kada sam slobodna, volim da odgledam nove projekcije u bioskopu, da prošetam, popijem kafu sa prijateljima. Sa druge strane, volim puno prirodu i, ako mi se ukaže prilika, provodim vrijeme šetajući pored mora, na planini, prepješačim po koju turu sa planinarima…

Koja pjesma Vam je uvijek u vrhu liste omiljenih?

- Postoji jako puno pjesama i izvođača koje volim i koje slušam svakodnevno, tako da se teško mogu odlučiti za jednu pjesmu, ali, evo, neka bude to „Coming Back To Life“ od Pink Flojda.

Koja knjiga/predstava/film je, u posljednje vrijeme, na Vas ostavila najsnažniji utisak?

- Posljednji film koji sam odgledala, a koji je ostavio snažan utisak, je bio "Atlas oblaka", film koji je rađen po književnom remek djelu Dejvida Mičela. Saga o životu, smrti i ponovnom rađanju, ovaj film govori i tome kako je sve povezano, i kako sve ide u krug, a takođe i o moći ljubavi.

Gdje biste voljeli da otputujete?

- Definitivno u Ameriku, od Sjeverne, Centralne pa do Južne. A, svakako da je Njujork grad koji najviše zaokuplja moju pažnju i najviše budi moju znatiželju. Pored Amerike, voljela bih da posjetim i istočne, orijentalne zemlje.

Koje prevozno sredstvo najmanje volite?

- Definitivno autobus.

DA TI KAŽEM...

Kome sve ispričate?

- Osoba kojoj sve  bezrezervno mogu reći je - moja majka. Ona umije da sluša, da čuje, zastane, razmisli…Analitična je i, rekla bih, da prepoznaje uzroke i razloge nekih ponašanja, a ono što je najvažnije od svega toga - pokazalo se da su njeni savjeti najbolji.

Čemu se uvijek obradujete?

- Kolačima…

Da li za nečim žalite?

- Možda što se gube veze i kontakti sa ljudima koje ste znali u mladosti, što nema više povezanosti kakva je nekad postojala.

Bez čega ne možete?

- Mnogo je toga bez čega ne bih mogla, ali među tim stvarima izdvajam muziku. Bez nje nikako ne mogu da zamislim nijedan trenutak svoga života.

Za što ste se posljednji put izvinili?

- Obično su to sitnice, zbog kojih se i više puta na dan izvinim.

0302Anita5

SUMRAK

Koje tri želje biste tražili da Vam ispuni zlatna ribica?

- Ljubav mog života, planetarnu popularnost i, naravno, uvijek zdravlje.

Što je najteže što ste do sada uradili?

- Polaganje jednog ispita (neću otkriti kojeg) :-)

Kada biste saznali da Vam je ostalo samo tri mjeseca života, kako biste ih proveli?

- Sa mojom srodnom dušom, na pustom ostrvu.

Kako biste voljeli da umrete?

- Voljela bih da to bude u zagrljaju osobe koju volim.

Koji bi bio Vaš epitaf?

- Idemo dalje.

 

Priredila: A. POPOVIĆ

 

 

 

 

 

 

 

 


Portal Analitika