Vaterpolo

Crna Gora potopila Hrvatsku i prošla na finalni turnir SL!

CGVaterpolo9876Vaterpolisti Crne Gore igraće na finalnom turniru Svjetske lige! ''Ajkule'' su u odlučujućem meču, po drugi put u kvalifikacijama za Svjetsku ligu savladale olimpijskog šampiona selekciju Hrvatske 6:5 (1:1, 1:1, 3:0 i 1:3)!

Crna Gora potopila Hrvatsku i prošla na finalni turnir SL!
Portal AnalitikaIzvor

Velika pobjeda crnogorskih vaterpolista, koji su sa podmlađenim sastavom dva puta srušili izuzetno jaku selekciju Hrvatske, i stigli do četvrte pobjede u kvalifikacijama, pobjede kojom su dva kola prije kraja osvojili prvo mjesto u grupi. Podsjećamo, naši momci savladali su u Zagrebu selekciju Hrvatske 13:10.

Crnogorski vaterpolisti odlučujuću prednost stekli su u trećoj četvrtini koju su dobili 3:0 i uoči posljednjih osam minuta vodili 5:2. Prednost od tri gola imali su i početkom posljednje četvrtine (6:3), ali je branilac trofeja sa dva uzastopna pogotka uspio da zaostatak smanji na (6:5). Crnogorski vaterpolisti, predvođeni Milošem Šćepanovićem koji je imao 14 odbrana, uspjeli su da sačuvaju minimalnu prednost i obezbijede plasman na finalni turnir!

Dvostruki strijelac za crnogorsku selekciju bio je Aleksandar Ivović, dok su po gol postigli Draško Brguljan, Miljan Popović, Luka Sekulić i Predrag Jokić. U hrvatskoj selekciji Paolo Obradović je postigao dva, dok su po jednom Ščepanovića savladali Maro Joković, Anđelo Šetka i Sandro Sukno.

Crna Gora će u petom kolu, 27. marta u Atini, igrati sa Grčkom. Finalni turnir biće odigran od 11. do 16. juna.

 

Portal Analitika