Društvo

Šobiću i dalje život ugrožen

sobicŽivot kantautora Miladina Šobića i je dalje ugrožen, ali postoje određeni znaci poboljšana, kazao je agenciji MINA director klinike za neurohirurgiju Novak Lakićević.

Šobiću i dalje život ugrožen
Portal AnalitikaIzvor

Šobić je u srijedu primljen u KCCG, gdje je hitno operisan na odjeljenju neurohirurgije, zbog spontanog krvarenja u mozgu.

On je sada u Intenzivnoj njezi Kliničkog centra u Podgorici.

Kultni kantautor rođen je 1956. godine u Nikšiću. Nakon što je, tokom studija, postao veoma popularan na brojnim okupljanjima, 1975. godine objavljuje prvu pjesmu "To sam ja". Godinu dana kasnije na muzičkom festivalu "Omladina 76" u Subotici osvaja drugo mjesto sa pjesmom "Daj nam neba".

Slavu na jugoslovenskom prostoru doživio je prvim albumom "Ožiljak" koji je izdao sarajevski Diskoton. Sa tog albuma najpoznatija je - bila je i hit na prostoru tadašnje Jugoslavije - pjesma "Kad bi došla Marija". Dvije godine kasnije, 1982, završava album "Umjesto gluposti". Osim naslovne pjesme tu su: "Đon", "Od druga do druga", "Opet krivi tip", "Svetozara Markovića 39"...

Miladin Šobić se, nakon smrti svoje sestre, naglo povukao sa muzičke scene, iako je već snimio treći album. Od tada se praktično nije pojavljivao u javnosti.

Portal Analitika