Politika

Lajčak-Đukanović: Proces integracija Crne Gore ide u dobrom pravcu

lajcakMiloPredsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović sastao se danas, na marginama 49. Minhenske bezbjednosne konferencije, sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Republike Slovačke Miroslavom Lajčakom, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Lajčak-Đukanović: Proces integracija Crne Gore ide u dobrom pravcu
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku je ocijenjeno da tradicionalno dobri odnosi dvije zemlje idu uzlaznom putanjom, te ponovljena spremnost dvije vlade da i dalje čvrsto sarađuju u oblasti evropskih i evroatlantskih integracija.

“Slovačka podržava članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji i NATO-u i čvrsto smo uvjereni da proces integracija vaše zemlje ide u dobrom pravcu”, kazao je Lajčak.

Lajčak je ocijenio da Crna Gora sprovodi dinamične reforme u cilju odgovornog ispunjavanja obaveza iz evropske agende.

Premijer Đukanović je upoznao sagovornika sa tekućim i planiranim aktivnostima Vlade Crne Gore u predstojećem perodu i zahvalio Slovačkoj na podršci u pravcu ostvarivanja vanjskopolitičkih ciljeva Crne Gore.

Tokom susreta dvojice zvaničnika razmijenjena su mišljenja o aktuelnim ekonomskim prilikama i dogovorena buduća saradnja zvaničnika dvije zemlje u pravcu obezbjeđivanja preduslova za jačanje privredne saradnje između Crne Gore i Slovačke.

 

Portal Analitika