Društvo

Numanović: Unaprijedićemo multietnički ambijent u Crnoj Gori

salaCrna Gora je opredijeljena da unaprjeđuje svoj multietnički ambijent, kroz zaokruživanje pravne legislative, jačanje institucionalnih kapaciteta i sprovođenjem zacrtanih politika u praksi, kazao je ministar za ljudska i manjinska prava, Suad Numanović, prenosi Mina.

Numanović: Unaprijedićemo multietnički ambijent u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Numanović je razgovarao sa predstavnicima Radne grupe Okvirne konvencije Savjeta Evrope (SE), koja je od od 28. januara do danas boravila u Crnoj Gori, u okviru monitoring posjete.

Članovi radne grupe su, u razgovorima sa predstavnicima državnih i organa lokalne samouprave, manjinskih savjeta, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda i nevladinih organizacija, prikupljali informacije kako bi, i neposrednim uvidom na terenu, pripremili što kvalitetniji izvještaj za Savjetodavni komitet.

U saopštenju se navodi da su članovi Radne grupe zadovoljni dobijenim informacijama, i da su istakli da je Crna Gora izuzetno napredovala u periodu između dva izvještavanja, kao i da nastavlja da realizuje visoko postavljene ciljeve u toj oblasti.

Numanović je naglasio opredijeljenost Crne Gore da i dalje unaprjeđuje svoj multietnički ambijent, kroz zaokruživanje pravne legislative, jačanje institucionalnih kapaciteta i sprovođenjem zacrtanih politika u praksi.

»Poslije izrade Nacrta mišljenja o Crnoj Gori, dobijanja komentara učesnika u razgovorima, krajem godine će Savjetodavni komitet predložiti svoje konačno Mišljenje koje, u formi Rezolucije, usvaja Komitet ministara SE«, zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika