Društvo

Konjević: Rad Savjeta za građansku kontrolu veoma značajan

mup01Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević razgovarao je danas sa predstavnicima Savjeta za građansku kontrolu rada policije, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Konjević: Rad Savjeta za građansku kontrolu veoma značajan
Portal AnalitikaIzvor

Ministar je naglasio da je rad Savjeta veoma značajan, sa aspekta jačanja profesionalizma u Upravi policije, ali i ukazivanja na propuste koje u radu mogu imati policijski službenici.

Savjet za kontrolu rada policije, zajedno sa Unutrašnjom kontrolom, shodno svojim zakonskim ovlašćenjima, predstavljaju dva bitna mehanizma u stvaranju profesionalnih i efikasnih policijskih snaga, koje u krajnjem moraju zadovoljiti prvenstveno interese građana, naglasio je ministar Konjević.

Na sastanku je dogovoreno da se nastavi i ojača dosadašnja praksa razmjena informacija i mišljenja između Savjeta i Unutrašnje kontrole, kako bi se procesuirali i, po potrebi, sankcionisali slučajevi prekoračenja ovlašćenja.

Ministar Konjević je, takođe, primio i delegaciju Etičkog odbora Uprave policije, a na sastanku je posebno bilo riječi o skorom donošenju novog Etičkog kodeksa, koji će unaprijediti sadašnje standarde .

Predstavnici Etičkog odbora su posebno apostrofirali problem stepenovanja povreda etičkog kodeksa, kako bi se određena ponašanja sankcionisala na pravedan način.

 

Portal Analitika