Abiznis

GRBOVIĆ: Most preko Port Milene biće završen do kraja marta (VIDEO)

mostslajdDirektor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović, kazao je da će most preko Port Milene biti završen do kraja marta.

GRBOVIĆ: Most preko Port Milene biće završen do kraja marta (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

- U toku su završni radovi na izgradnji mosta preko Port Milene. U pitanju je najveći infrastrukturni projekat koji se gradi kod nas u posljednjih godinu dana. Vrijednost radova je oko 13,5 miliona eura, a očekujem da će biti završen do kraja marta, naveo je Grbović.

veskookUkupna dužina poteza koji je obuhvaćen projektom iznosi 900 m od čega je most dužine 350 m. Ispred mosta je urađen kružni tok. Na mostu se nalaze 4 kolovozne trake, a sa obje srane je trotoar. Duž mosta, kao i na prilaznim saobraćajnicama urađena je rasvjeta. Na mostu je napravljena veoma kvalitetna ograda od nerđajućeg čelika.

-Most će biti izvanredan i sjajno uklopljen u sredinu. Radi se o jedinstvenom sistemu navlačenja, a na sredini most se otvara i biće omogućeno propuštanje velikih jahti za marinu Port Milena, rekao je Grbović.

Izgradnjom mosta preko kanala Port Milena izvršiće se povezivanje već izgrađenog bulevara u Ulcinju sa putem za Adu Bojanu čime će se povećati protočnost saobraćaja, odnosno smanjiti saobraćajne gužve koje su naročito izražene tokom ljetnje turističke sezone. Most je projektovan sa 4 saobraćajne trake širine po 3,25 m, razdjelnim pojasom od 2,0 m i obostranim pješačkim stazama širine po 2,65 m. Ukupna širina mosta iznosi 20,30 m. Projektant mosta preko kanala Port Milena je DB Inženjering. Most je počela da gradi kompanija Primorje iz Ajdovščine, ali je ta firma sredinom prošle godine bankrotirala. Posao su potom preuzeli podizvođači.

 

 

 

Portal Analitika