Društvo

Zaplijenjeno preko 200 kg skanka na Debelom brijegu

0102skankU najvećoj akciji na graničnim prelazima u ovoj godini zaplijenjeno preko 200 kg skanka, navodi se u saopštenju Uprave carina dostavljenom Portalu Analitika.

Zaplijenjeno preko 200 kg skanka na Debelom brijegu
Portal AnalitikaIzvor

Službenici Uprave carina CI Debeli brijeg i pripadnici Uprave policije pronašli su izuzetno dobro sakriveno 199 pakovanja suve biljne materije za koju se osnovano sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank.

- Vanrednom carinskom kontrolom, za detaljan pregled, izdvojeno je vozilo, albanskih registarskih oznaka, koje se nalazilo na izlaznoj traci, a kojim je upravljao albanski državljanin Roberto Dangelia. U vozilu su se nalazili i D.B., kao i dva maloljetna lica, ističe se u saopštenju.

U duplom podu vozila pronađeno je 199 pakovanja, oblijepljenih ljepljivom trakom i providnom folijom, u kojima se nalazilo preko 200 kg skanka.

- Detaljan pregled izvršen je organoleptički uz korišćenje inspekcijskih ogledala i pomoćnog alata. Lica, vozilo i droga predati su službenicima Uprave policije na dalje postupanje i kriminalističku obradu, kazali su iz Uprave carina.

Portal Analitika