Abiznis

CBCG raspisala konkurs za dodjelu nagrada

cbcgslajdCentralna banka (CBCG) pozvala je zainteresovane da se najkasnije do 28. februara prijave na konkurs za dodjelu godišnje nagrade te institucije, prenosi Mina.

CBCG raspisala konkurs za dodjelu nagrada
Portal AnalitikaIzvor

Zainteresovani treba da do 28. februara dostave CBCG diplomske, magistarske i doktorske radove iz oblasti bankarstva i monetarne politike i teorije, kako bi mogli učestvovati na konkursu.

Iz CBCG je saopšteno da će najbolji u kategorijama doktorskog, magistarskog i diplomskog rada biti nagrađeni sa četiri hiljade EUR, odnosno tri i dvije hiljade EUR.

»Godišnje nagrade se dodjeljuju u cilju stimulisanja naučne misli i afirmacije mladog i stručnog kadra u Crnoj Gori, povodom obilježavanja 11. aprila - Dana CBCG«, navodi se u konkursu.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Crne Gore koji su u prethodnoj kalendarskoj godini odbranili diplomski, magistarski ili doktorski rad na nekom od univerziteta, fakulteta ili visokih škola u Crnoj Gori. Zaposleni i članovi savjeta CBCG nemaju pravo učešća na konkursu.

»Radovi se dostavljaju u papirnoj ili elektronskoj formi. Uz radove je neophodno da učesnici dostave ovjerenu kopiju diplome ili uvjerenja o stečenom akademskom stepenu, biografske podatke i kopiju biometrijske lične karte ili uvjerenje o državljanstvu«, objašnjeno je iz CBCG.

Najbolje radove će izabrati komisija, koju će imenovati guverner CBCG. Komisiji je ostavljena mogućnost da ne dodijeli Godišnju nagradu CBCG za neku od kategorija, ukoliko prijavljeni radovi ne zadovolje kriterijume.

Učesnici konkursa će biti obaviješteni o rezultatu konkursa, najkasnije 60 dana od njegovog zaključenja.

 

Portal Analitika