Društvo

Dramski studio „Scena“: Novi kurs Škole glume i Muzičkog teatra

0102scenaŠkola glume, namijenjena djeci i mladima od 6 do 15 godina, kao i prvi Muzički teatar, uskoro počinju sa radom, pa Dramsko edukativni centar „Studio“ poziva sve zainteresovane da se prijave i pridruže im se.

Dramski studio „Scena“: Novi kurs Škole glume i Muzičkog teatra
Portal AnalitikaIzvor

Časovi Škole glume organizuju se u Podgorici, Baru i Danilovgradu, a vode ih već poznata glumačka imena. U Podgorici upis počinje 4. februara, a sa polaznicima rade Ivona Čović i Vesna Vujošević. Školu u Baru vode Kristina Stevović i Vujošević, a upis počinje 2. februara, dok će časove djeci u Danilovgradu držati sama Vujošević.

Muzički teatar, novi kurs DES „Scena“, namijenjen je srednjoškolcima koji imaju izražene vokalne i glumačke sposobnosti, a realizuje se u saradnji sa Mirom Živković, dirigenticom kamernog hora Vox Mirus. Časovi pjevanja, glume i scenskog pokreta - četiri časa nedjeljno - biće vođeni od strane profesionalaca. Za ovaj kurs biće organizovana audicija za koju zainteresovani treba da pripreme dvije pjesme, monolog i imitacije.

0102scena1Više informacije o Školi glume i Muzičkom teatru mogu se dobiti na broj: 067 350 139 i 067 911 78 54 i na Fejsbuk stranici Škole glume - DES Scena.

- Putem igre i scenskih vježbi radimo na oslobađanju mašte i kreativnosti, preuzimanju inicijative i saradnje na nivou grupe, a sve u svrhu uspješne komunikacije i dramske igre kao krajnjeg cilja. Pohađajući redovno naše kurseve, mnogi polaznici su imali šansu da budu odabrani i učestvuju u produkcijama naše kulturne scene. Jedno od poslednjih ostvarenja djece iz Škole glume je učešće na Festivalu kratkih filmova za djecu u Turskoj i mini serija „Energetska efikasnost je moć“. Novina u organizaciji Dramskog edukativnog studija „Scena“ je kurs Muzički teatar, namijenjen srednjoškolcima koji imaju izražene vokalne i glumačke sposobnosti – ističe Vujošević, glumica, predsjednica DES-a „Studio“ i predavač na cetinjskom FDU.

Portal Analitika