Društvo

“Pauk” od danas ponovo kupi, kazna sada 125 eura

paukpgzasVlada Crne Gore na jučerašnjoj sjednici, u skladu sa uredbama novog zakona o saobraćaju, donijela je odluku da gradska Komunalna policija, od danas, nastavi da obavlja posao premještanja nepropisno parkiranih vozila specijalnim vozilom “pauk”, saopštno je iz službe za informisanje Glavnog grada.

“Pauk” od danas ponovo kupi, kazna sada 125 eura
Portal AnalitikaIzvor

Na osnovu novih uredbi, kao se navodi, da bi vozač automobila preuzeo vozilo koje je odnio pauk umjesto sadašnjih 85 moraće da plati 125 eura.

- Komunalna policija Glavnog grada rigorozno će primjenjivati sankcije za prekršaje odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima koje se odnose na parkiranje. Vozač automobila koji specijalno vozilo „pauk”  premjesti na parking Komunalne policije, za njegovo preuzimanje morati da plati 125 eura umjesto ranijih 85. Upozoravamo građane da o saobraćajnoj kulturi moraju povesti znatno više računa, ne samo zbog propisanih sankcija već prevashodno zbog sopstvene bezbjednosti – saopšteno je iz službe za informisanje opštine Podgorica.

Novim Zakonom o saobraćaju, kako se dalje navodi, predviđena kazna za nepropisno parkiranje sa dosadašnjih 20 eura povećana je na 60.

- Novi Zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima počeo je da se primjenjuje od 6. januara, a u skladu sa njim bilo je potrebno donijeti odgovarajuće podzakonske akte, što je Glavni grad i inicirao kod resornog Ministarstva unutrašnjih poslova. Pored pomenute Uredbe o povjeravanju dijela poslova Uprave policije Glavnom gradu, Vlada je juče donijela i Uredbu o visini naknade troškova za premještanje vozila. Ova naknada ostala je nepromijenjena, to jest za utovar i istovar vozila na licu mjesta plaća se 30 eura, za prevoz vozila do drugog mjesta takođe 30 eura, i za čuvanje vozila do 24 časa, kao i za svaka naredna 24 časa po pet eura – navodi se u saopštenju.

 

foto: auto.co.me

Portal Analitika