Rukomet

LŠ: Rukometašice Budućnosti u subotu gostuju Đeru

EHFLsRukometašice Budućnosti plasmanom u Glavnu rundu Lige šampione ispunile su zacrtani cilj uoči starta sezone, kazao je trener podgoričkog tima Dragan Adžić.

LŠ: Rukometašice Budućnosti u subotu gostuju Đeru
Portal AnalitikaIzvor

Budućnost će u subotu u Đeru igrati sa istoimenim mađarskim timom utakmicu prvog kola druge faze takmičenja Lige šampiona.

Adžić je kazao da je Đer najjača ekipa u Ligi šampiona sa najvišim ambicijama u tom takmičenju.

"Uz Olčim i Larvik ima najviše šansi. Plasmanom u Glavnu rundu ostvarili smo što je za ovu godinu bilo moguće i dobili mogućnost da igramo protiv najjačih ekipa", rekao je Adžić agenciji MINA.

On je naglasio da će mečevi u Glavnoj rundi mnogo značiti podmlađenom podgoričkom timu.

"To je prilika da vidimo koliko ova mlada ekipa u perspektivi može da radi i sa kojom energijom možemo i na koji način karakterom da se postavimo protiv najjačih ekipa kakvi su Đer i Larvik u našoj grupi", rekao je Adžić.

On je podsjetio da Majda Mehmedović zbog povrede još ne trenira sa ekipom, dok se Elena Gjeorgijevska protiv Vardara vratila na teren.

"Na Gjeorgijevsku računamo u nekom kraćem periodu na terenu. Ostale djevojke, uz neke lakše povrede, su tu i izvući će prvu utakmicu", kazao je Adžić.

Đer je trijumfalno, sa maksimalnim učinkom, završio prvi dio Lige šampiona.

Budućnost je kao drugoplasirana izborila plasman među osam najboljih, sa četiri pobjede i dva poraza.

Budućnost i Đer bili su rivali u prošlogodišnjem finalu Lige šampiona u kojem je podgoričlki tim bio uspješniji i osvojio trofej.

U finalu igrali su i 2006. godine kada je podgorički tim slavio u dvomeču Kupa pobjednika kupova. Duel u Đeru počeće u 16 sati.

 

Portal Analitika