Politika

Lekić: Neću biti dio priče o osporavanju kandidature Vujanovića

lekicI dalje u žiži kandidatura Filipa Vujanovića i njena ustavnost. Kako u Zakonu piše da Ustavnom sudu tim povodom mogu da se obrate birači, onaj ko predlaže i kandidati za predsjednika, Antena M je pitala jednog od njih - Miodraga Lekića, da li će se pridružiti inicijativi SDP-a, javno je podržati, ili ukoliko je ne bude sam zatražiti mišljenje suda.

Lekić: Neću biti dio priče o osporavanju kandidature Vujanovića
Portal AnalitikaIzvor

- Ja sigurno neću pokretati formalna osporavanja bez obzira šta mislio o ustavnosti tog pitanja. Razumije se, zainteresovan sam da to pitanje što prije dobije regularan pravni ishod, ali ne smatram da meni kao kandidatu pripada uloga da formalno pokrećem  to pitanje prema sudskim instancama. Radi se o zainteresovanosti da to dobije epilog, pravni nesporni, da ne ostaje neka sjenka nad izbornim procesom. S druge strane, kao što sam rekao, ne smatram da meni ne pripada kao kandidatu to pravo da ja pokrećem inicijativu osporavanja te kandidature, kazao je Lekić Anteni M.

Upitan kada će početi da prikuplja potpise potrebne za kandidaturu, Lekić kaže da čekaju zvaničnu objavu izborne komisije:

- To je dobro pitanje za ljude koji rade u izbornim komisijama, s obzirom na to da smo se mi interesovali, pa nismo dobili baš precizan odgovor. Njihova je nadležnost da objave početak prikupljanja potpisa. Mi smo ti koji treba da djeluju po pravilima igre. Hoću  reći da ne možemo da prikupljamo potpise ako knjige još nisu otvorene. Oni treba da objave da je počeo proces prikupljanja potpisa, to znači da su te knjige pripremljene, i da objave gdje se to nalazi itd. To je dakle javni potez prema građanima gdje se obavještavaju da su mogući potpisi, da su otvorene knjige i gdje se to može uraditi. I mi smo u nastojanjima da saznamo kad će to početi jer se pripremamo da djelujemo odmah, zaključio je Lekić.

Portal Analitika