Politika

Damjanović: Lekić ima šansu za pobjedu ako se distancira od koalicije na čijem je čelu

okdamjanovicSLPoslanik Socijalističke narodne partije Aleksandar Damjanović kazao je da će Glavni odbor SNP definitivno odlučiti da li će na predsjedničkim izborima izaći sa svojim kandidatom ili će podržati nezavisnog kandidata Miodraga Lekića. "Odluku ćemo donijeti za par dana i mislim da se ne kasni u bilo čemu. Izborni proces je tek počeo i smatram da smo na vrijeme" kazao je Damjanović gostujući u emisiji u “Centar” na TVCG autora Andrije Nikolića.

Damjanović: Lekić ima šansu za pobjedu ako se distancira od koalicije na čijem je čelu
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje da li očekuje da će Glavni odbor SNP-a poslušati predlog predsjednika Srđana Milića da podrže Lekića na predsjedničkim izborima Damjanović je rekao:

- Računam da je to što je iznio predsjednik Milić njegov stav i možda jedno dobro rješenje u ovom trenutku. Ipak, možda nezavisni kandidat kompletne opozicije ima najveći kapacitet i koalicioni, i može da dobije podršku najvećeg broja građana. Imajući u obzir sve šta se dešavalo na parlamentarnim izborima koji su nedavno održani, bilo koje usko partijsko rješenje, koja god partija da predloži kandidata ima manje šansi nego nezavisni kandidat - kazao je Damjanović i dodao da Lekić kao nezavisni kandidat "može imati šanse da već u prvom krugu pobijedi kandidata vlasti DPS-a".

- Mislim da je prvi krug najbolja šansa za opozicionog nezavisnog kandidata da pobijedi Vujanovića. Teško je već u drugom krugu kada se angažuje sva sila državnog aparata nadati se pobjedi opozicionog kandidata. Da bi to ostvarili u prvom krugu onda je najbolji način da se stane iza jednog nezavisnog kandidata - smatra Damjanović.

Lekić da se distancira od koalicije na čijem je čelu: Damjanović je rekao i da ne želi da prejudicira odluku Glavnog odbora napominjući da bez obzira na to da li odluče da delegiraju svog kandidata ili podrže nezavisnog kandidata, SNP će učiniti sve da osvoji maksimalan broj glasova.

- I ako damo svog kandidata, neću da prejudiciram odluku Glavnog odbora, svakako da ćemo učiniti sve da taj kandidat dobije maksimalan broj glasova. Ukoliko podržimo nezavisnog kandidata u ovom slučaju Lekića, učinićemo sve da on bude pobjednik već u prvom krugu - naveo je Damjanović.

“Na Lekiću je da napravi distancu od koalicije na čijem je čelu i da se pokaže kao nezavisni kandidat kako bi imao ozbiljne šanse da bude predsjednički pobjednik”- napominje Damjanović.

SNP je samo počeo postupak analize: Damjanović je komentarisao i pisanje crnogorskih medija o analizi SNP-a u kojoj za loš rezultat na oktobarskim parlamentarnim izborima okrivljuju Demokratski front, MANS i bivše stranačke kolege koje su pristupile frontu.

- Mi smo 30. decembra dobili niz dokumenata iz niza opštinskih odbora koji se tiču detaljne analize izbora i izborne kampanje. Ovo je samo jedan mali segment koji je stigao od jednog broja članova, ali se nijesmo izjašnjavali o bilo kom dokumentu već smo samo počeli postupak analize - kazao je Damjanović.

- Naravno da jedan dio stvari koje tu stoje, predstavlja objektivne činjenične okolnosti. Jasno je da je SNP bio meta napada ne samo sa strane vlasti u kampanji već nažalost i od strane opozicije. Jasno je da se željelo da SNP nestane sa političke scene, a SNP je ostala na političkoj sceni kao najjača opoziciona partija - naglasio je Damjanović.

Damjanović je rekao i da će odbiti poziv američkog presjednika Baraka Obame da prisustvuje molitvenom doručku navodeći da je u pitanju veoma skupo putovanje te da nema razloga da se u vremenu krize za to troše državna sredstva.

 

 

 

 

Portal Analitika