Vaterpolo

PEROVIĆ: Preko Hrvatske do finalnog turnira Svjetske lige!

Perovic765Meč u Istanbulu, ’’crvene ajkule’’ odradile su rutinski. Bio je to lakši trening za naše vaterpoliste, treća pobjeda iz isto toliko duela, odlična uvertira pred veliki derbi sa Hrvatskom. Duel sa Turskom bio je prilika da veću minutažu dobiju mlađi igrači, a selektor Ranko Perović kazao je za Portal Analitika da je zadovoljan izdanjem reprezentativaca.

PEROVIĆ: Preko Hrvatske do finalnog turnira Svjetske lige!
Portal AnalitikaIzvor

’’Sve u svemu zadovoljan sam, prije svega pristupom. Nijesmo potcijenili protivnika. Reprezentativci su odigrali maksimalno korektno. Pružio sam šansu mlađima da odigraju veći dio utakmice. U svakom slučaju bio je to lakši trening. Probali smo neke stvari, koje ćemo probati protiv Hrvatske, i naravno to će biti mnogo, mnogo teži duel.’’

Veliku pobjedu crnogorski vaterpolisti upisali su u Zagrebu, a sada će protiv istog rivala pokušati da dođu do novog trijumfa kojim bi izborili prolaz na finalni turnir Svjetske lige.

’’Mi želimo tu pobjedu! Ali, to će biti mnogo teža utakmica od one u Zagrebu, jer su nas oni tamo potcijenili. Toga sada neće biti. Sad je taj neki stres, teret, i imperativ pobjede na našoj strani. To dosta može da utiče na mladu ekipu. Ali, to je način da sazrijevaju. Tako ćemo vidjeti jesu li materijal za reprezentaciju ili ne. Pristupićemo meču maksimalno. Velikom borbenošću i željom pokušaćemo da nadoknadimo taj nedostatak iskustva. Pokušaćemo da slavimo i da se plasiramo na finalni turnir Svjetske lige, što bi za ovu mladu ekipu bio nevjerovatan uspjeh’’, kazao je Perović.

A mane Hrvata, ako ih uopšte i imaju, su...

’’Možda su malo slabiji u odbrani, na poziciji beka, ali govorimo o olimpijskom pobjedniku, koji je malo igrača promijenio. Ponavljam, očekuje nas težak meč, ali imamo i mi sa čime da odgovorimo. Što se tiče zdravstvenog biltena, za sada nije loše. Jedino se Šćepanović malo žali na povredu. Nije putovao za Tursku, a tek je počeo da trenira prije deset dana. Tako da ne znam koliko će on moći da pruži. Ćućković ne igra, takođe i Radović. Ali, ovo je ono što imamo. Vjerujem da imamo kvalitet da se suprostavimo Hrvatima’’, naglasio je selektor Crne Gore.

Meč sa Hrvatskom igra se u subotu od 19 sati u Kotoru.

Portal Analitika