Politika

Lukšić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Japana

luksicjapanacokPotpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić primio je danas u oproštajnu posjetu Toshio Tsunozaki-a, ambasadora Japana.

Lukšić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Japana
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku je ocijenjeno da su dvije države posvećene unapređenju političkih i ukupnih bilateralnih odnosa, kao i da je Protokol o saradnj između ministarstava vanjskih poslova koje je potpisan 2012. godine važna platforma za jačanje dalje saradnje. Potpredsjednik Lukšić se zahvalio ambasadoru na ličnom doprinosu na planu jačanja bilateralnih odnosa dvije države, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

- Lukšić se zahvalio Vladi Japana na partnerstvu, donatorskoj podršci, kao i pruženoj razvojnoj pomoći u prethodnom periodu. On se posebno zahvalio na programima podrške usmjerenim na edukaciju javnog i privatnog sektora, unapređenje infrastrukture, ali i drugoj pomoći koja doprinosi daljem razvoju Crne Gore, saopštili su iz Resornog ministarstva.

Tsunozaki se zahvalio na solidarnosti i pomoći Vlade Crne Gore koja je pružena tokom teške katastofe koja zadesila Japan.

Na sastanku je bilo riječi o drugim aktuelnim temama, uz poseban osvrt na oblast evropskih i evrotlantskih integracija, regionalne odnose, kao i mogućnosti za jačanje ekonomskih veza.

Ambasadora Japana Toshia Tsunozakia u oproštajnu posjetu primili su i predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i predsjednik crnogorske Vlade Milo Đukanović.

 

 

 

Portal Analitika