Društvo

Vuksanović: Šarić će biti uhapšen ako bude u Crnoj Gori

3101vuksanovicDarko Šarić će biti uhapšen ukoliko se nađe u Crnoj Gori i to pitanje ne zavisi od dogovora zvanične Podgorice i Beograda, prenosi agencija MINA izjavu direktora Uprave policije Božidara Vuksanovića.

Vuksanović: Šarić će biti uhapšen ako bude u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Komentarišući pisanje srbijanskih medija da je hapšenje Šarića samo pitanje dogovora dvije države, Vuksanović je kazao da dogovor ne postoji.

- Ako Šarić bude u Crnoj Gori, on će svakako biti uhapšen. Ne zato što se zove Šarić, i što je radio ono što mu se stavlja na teret, već jer je na crvenoj potjernici Interpola - kazao je Vuksanović novinarima nakon sjednice skupštinskog Odbora za bezbjednost.

On je precizirao da Šarić, na osnovu podataka policije, nije u Crnoj Gori.

- A ukoliko bude, policija će biti kooperativna sa svim subjektima koji potražuju svog državljanina - naveo je Vuksanović.

Upitan da li policija ima nove podatke u vezi novih istraga o pranju novca, rekao da je taj predmet u nadležnosti Tužilaštva i da policija sa tim organom intenzivno sarađuje.

- Sve ono što se dostavi našim službama, to se procesuira i zajedničkim timovima na regionalnom planu. Dalji detalji su predmet obrada i ne mogu biti javno iznošeni - rekao je Vuksanović.

Odgovorajući na pitanje da li će se prijaviti na konkurs za direktora policije, koji je raspisan 15. januara, Vuksanović je kazao da je "konkurs još otvoren, i da će imati prilike da se izjasni u zakonskom roku".

Portal Analitika