Politika

Vešović: Neka nam SDP ne odmaže, ako već neće da pomognu

cajoslajdDemokratska partija socijalista (DPS) očekuje od Socijaldemokratske partije (SDP) da im ne odmaže, ako već ne žele da im pomognu da njihov kandidat pobijedi na predsjedničkim izborima. Portparol DPS-a Časlav Vešović saopštio je da je ta stranka sigurna u pobjedu Filipa Vujanovića na predsjedničkim izborima.

Vešović: Neka nam SDP ne odmaže, ako već neće da pomognu
Portal AnalitikaIzvor

"Naš koalicioni partner ima rezervu prema našem kandidatu. Ako ne žele da nam pomognu da ostvarimo još jednu pobjedu, očekujemo da nam ne odmažu", rekao je Vešović agenciji MINA.

On je kazao da je DPS imala dominatnu ulogu u obnovi državne nezavisnosti i građenju institucija nove Crne Gore.

"Nikada DPS neće biti u poziciji nekoga ko ruši Ustav i zakone Crne Gore. To bi trebalo da zna i naš koalicioni partner", rekao je Vešović.

On smatra da pozivanje institucija van Crne Gore, bez obrzira na njihov autoritet, da tumače aktuelno pravno pitanje, "ima prizvuk i pravne i državne inferiornosti"."Vjerujemo u naše instutucije i u njihov kredibilitet da profesionalno i nepristrasno donose odluke".

Prema njegovim riječima, da li je pravna i politička procjena SDP-a opravdana, uskoro će vidjeti, kako je rekao, "i to već u prvom i jedinom krugu predsjedničkih izbora".

Portal Analitika