Društvo

Princ Nikola Petrović posjetio Specijalnu psihijatrijsku bolnicu u Dobroti

3101princZahvaljujući donaciji Fondacije Petrović u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Dobroti zamijenjeno je 40 prozora i dvoje balkonskih vrata na dva odjeljenja ove ustanove.

Princ Nikola Petrović posjetio Specijalnu psihijatrijsku bolnicu u Dobroti
Portal AnalitikaIzvor

Kako javlja Skala radio, riječ je o zamjeni dotrajalih prozora eloksiranim na sjevernoj strani najvećeg objekta Psihijatrijske bolnice, gdje se nalaze pacijenti na višegodišnjem liječenju, kazao je dr Aleksandar Tomčuk, direktor ove zdravstvene ustanove.

Ovim su osim rješenja problema prokišnjavanja u bolesničkim sobama u uslovima lošeg vrmena, stvoreni i uslovi za bolju zagrijanost, to jest toplotnu efikasnost odjeljenja u zimskim mjesecima.

Danas je povodom realizacije ove donacije Psihijatrijsku bolnicu posjetio crnogorski princ Nikola Petrović.

Njemu su zaposleni i pacijenti iskazali duboku zahvalnost za gest dobre volje, koji je značajno unaprijedio uslove boravka i liječenja lica sa mentalnim problemima u bolnici u Dobroti, kazao je dr Tomčuk.

Princ Nikola Petrović je iskazao zadovoljstvo sadašnjim izgledom ova dva odjeljenja, i dogovorio nastavak saradnje intenziviranjem njegovih ličnih kontakata sa psihijatrijskim ustanovama u Francuskoj.

Planirano je unapređenje takozvane radno-okupacione terapije, kao dijela liječenja pacijenata sa mentalnim problemima pored terapije ljekovima, objasnio je dr Tomčuk za Skala radio.

(foto: skalaradio.com)

3101princ2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3101princ3
Portal Analitika