Zanimljivosti

Da li biste platili 110 dolara za ovaj obrok?

obrok31Japan je već decenijama omiljeno mjesto onih koji vole kulinarske eksperimente, ali najnovija ponuda tokijskog restorana „Ne Quittez Pas“ ostavila je mnoge bez teksta.

Da li biste platili 110 dolara za ovaj obrok?
Portal AnalitikaIzvor

Naime, kako prenose agencije, francuski restoran „Ne Quittez Pas“, smješten u četvrti Gotlanda, od ove godine počeo je da služi neobičan gastronomski specijalitet, kompletan obrok čija porcija za jednu osobu košta sto deset dolara. To ne bi bilo ništa čudno da supa, glavno jelo i desert nijesu napravljeni - od zemlje!

Azijski sajt „Rocket News 24“ provjerio je o kakvom obroku je riječ i objavio da će za pomenutu cijenu, mušterija dobiti paradajz čorbu začinjenu zemljom, salatu sa prelivom od zemlje, zatim zemljani rižoto sa dinstanim brancinom i sladoled sa komadićima zemlje za desert, prenosi „Time“.

Svakako je zanimljivo to da je novinar pohvalio ovu kulinarsku egzibiciju, opisujući je pridjevima „božansko“ i „osvježujuće“, uz dodatak da „uopšte nema ukus nalik zemlji“.

Restoran „Ne Quittez Pas“ saopštio je da sve sastojke nabavlja od kompanije „Protoleaf“ koja je prošla stroge kontrole ne bi li dobila sertifikat za distribuciju svojih najrazličitijih, posve neobičnih namirnica.

Upotreba zemlje u ishrani ipak nije velika novost, ako se uzme u obzir da je geofagija (ishrana prljavštinom) veoma rasprostranjena širom svijeta. Prethodnih godina objavljena su čak i istraživanja koja potvrđuju da jedenje zemlje može biti odlično rješenje za neke stomačne probleme.

Kada biste bili u prilici, da li biste probali ovaj neobičan obrok?

(B92)

Portal Analitika