Društvo

Policije Crne Gore i Italije formiraće u sezoni zajedničke patrole

policijaokPolicije Italije i Crne Gore formiraće tokom turističke sezone zajedničke patrole i zajednički policijski timovi, sastavljeni od predstavnika crnogorske i italijanske policije.

Policije Crne Gore i Italije formiraće u sezoni zajedničke patrole
Portal AnalitikaIzvor

Direktor Uprave policije Crne Gore Božidar Vuksanović sastao se juče sa direktorom međunarodne policijske saradnje italijanske policije generalom Fabricijem Lizijem, kao i oficirom za vezu italijanske policije u Crnoj Gori Đovanijem Arpantijem.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Italije u Crnoj Gori Serđo Barbanti.

Tema sastanka bila je jačanje uzajamne saradnje crnogorske i italijanske policije, pomoć Italije u jačanju kapaciteta crnogorske policije u borbi protiv organizovanog kriminala, pomoć za uspostavljanja SIRENE (Supplementary Information Request at National Entry) biroa u Crnoj Gori i jačanje procesa evroatlanskih integracija.

U uvodnom dijelu, direktor Vuksanović je upoznao italijansku delegaciju sa rezultatima rada crnogorske policije sa osvrtom na regionalnu i međunarodnu saradnju.

Ambasador Barbanti je istakao da je Crna Gora strateški pouzdan partner u borbi protiv organizovanog kriminala i iz tog razloga Italija je odlučila da sačuva kancelariju oficira za vezu u Crnoj Gori, u punom kapacitetu.

Zajednički policijski timovi bi radili na istragama teških oblika kriminala u čije su izvršenje uključeni crnogorski i italijanski državljani.

Na kraju sastanka izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom između policija dvaju zemalja i spremnost da se kroz konkretne buduće aktivnosti ta saradnja ojača i unaprijedi.

Portal Analitika