Muzika

Timberlejk, Elton Džon, Rijana nastupaju na dodjeli Gremija

elton31Pjevač Džastin Timberlejk pridružiće se britanskom pjevaču Eltonu Džonu, Tejlor Svift, Džeku Vajtu, Rijani i drugim zvijezdama koje će nastupiti sljedeće nedjelje na dodjeli Gremi nagrada, saopštili su organizatori.

Timberlejk, Elton Džon, Rijana nastupaju na dodjeli Gremija
Portal AnalitikaIzvor

Timberlejkov nastup na 55. ceremoniji dodjele Gremi muzičkih nagrada 10. februara biće njegovo prvo muzičko pojavljivanje na televiziji poslije višegodišnje pauze. Timberlejk je šestostruki dobitnik Gremija i nedavno je objavio novi singl ''Suit & Tie'' koji se nalazi u top 5 singlova Bilbordove Hot 100 liste.

Izvođači koji će takođe nastupiti na svečanoj ceremoniji dodjele jedne od najprestižnijih muzičkih nagrada su i ''The Black Keys'', Keri Andervud, ''The Lumineers'', ''Mumford & Sons'', ''Fun.''...

Elton Džon i mladi izvođač koji je nominovan za nagradu Gremi, Ed Siran nastupiće zajedno prvi put na ceremoniji koju će voditi El El Kul Džej.

Njujorški indi pop bend ''Fun.'' je nominovan u šest kategorija uključujući i kategoriju za najbolji album (''Some Nights'') i za najbolju numeru (''We are Young'').

Nominovani u kategoriji za najbolji album su i ''The Black Keys'' za album ''El Camino'', britanski folk-rok bend ''Mumford & Sons'' za album ''Babel'' i roker Vajt za ''Blunderbuš''.

U kategoriji za numeru godine našli su se ''The Black Keys'' za ''Lonely Boy'', Keli Klarkson ''Stronger'', Gotjeova ''Somebody That I Used to Know'' i numera Tejlor Svift ''We Are Never Ever Getting Back Together''.

Gremi nagrade se dodjeljuju u mnogobrojnim kategorijama od pop i kantri muzike, preko džeza i gospela do latino i svjetske muzike.

Pobjednici se određuju glasanjem članova američke Akademije za diskografiju i umjetnost.

Portal Analitika