Politika

Analiza SNP-a: Za loš rezultat krivi MANS, DF i Bulatovićev portparol

snpokRukovodstvo Socijalističke narodne partije okrivilo je Demokratski front i Mrežu za afirmaciju nevladinog sektora, kao i bivše stranačke kolege za loš rezultat na parlamentarnim izborima u oktobru, pišu Vijesti.

Analiza SNP-a: Za loš rezultat krivi MANS, DF i Bulatovićev portparol
Portal AnalitikaIzvor


U “Analizi izbornih aktivnosti i rezultata izbora”, u koju su Vijesti imale uvid, navodi se da je stranka Srđana Milića tokom izborne kampanje bila pod stalnim udarima većeg dijela opozicije i da zbog toga nije ostvaren dobar rezultat.



U analizi izbornih rezultata, koja je napravljena na osnovu izvještaja koje su dostavili opštinski odbori, navodi se da je stranka podbacila na izborima zbog razočarenja dijela članstva nakon dešavanja u partiji i odluke dijela funkcionera okupljenih oko

Predraga Bulatovića

i

Milana Kneževića

da pristupe DF-u.



Bulatović i Knežević su, kako se navodi u izvještaju, u Frontu bili zaduženi za “podmetanje bivšoj partiji”.



U izvještaju se kaže da je DF vodio prljavu kampanju, “uz svakodnevna uporna podmetanja na skupovima i u sredstvima javnog informisanja i širio neistine da će SNP poslije izbora stupiti u koaliciju sa DPS-SDP koalicijom. Kontinuirano je napadao najuže rukovodstvo partije i predsjednika, za šta je posebno bio zadužen portparol

Predraga Bulatovića

i rukovodstva DF Milan Knežević”, navodi se u izvještaju koji su uradili članovi Glavnog odbora Milutin Cicmil, Dragutin Joksimović i Milan Ružić.



Bivši članovi SNP-a, kako se navodi, u kampanji su imali imali logističku podršku novih političkih saveznika u opoziciji. “Pravili su opstrukciju u partiji u čemu im je pomagalo rukovodstvo PzP-a, Nove srpske demokratije i MANS-a... Nijedan elektronski niti štampani medij nije bio naklonjen SNP-u, i nije opširnije izvještavao sa promotivnih skupova.”

Izvještaj je jednoglasno usvojen na sjednici Glavnog odbora SNP-a 30. decembra.

foto: novosti.rs

Portal Analitika