Region

Nikolić dobio "audi A6" na poklon od nepoznatog darodavca

tomaAudiPredsjednik Srbije Tomislav Nikolić dobio je na poklon „audi A6“. U Predsjedništvu Srbije nijesu željeli da novinarima Blica otkriju ko je šefu države poklonio taj automobil, navodeći da neće ništa da komentarišu.

Nikolić dobio "audi A6" na poklon od nepoznatog darodavca
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Nikolić je u najnovijem izvještaju o imovini, koji je Agenciji za borbu protiv korupcije predao 9. januara, naveo da posjeduje „audi A6“ proizveden 2003. U njegovoj imovinskoj karti je obrazloženo da je predsjednik Nikolić taj automobil stekao ugovorom o poklonu.

U prethodnom izvještaju o imovini i prihodima, koji je šef države dostavio toj agenciji 11. jula prošle godine poslije dolaska na predsjedničku funkciju, nije bilo tog automobila.

Portparol Agencije za borbu protiv korupcije Aleksandra Kostić rekla je za „Blic” da je predsjednik Nikolić u vanrednom izvještaju početkom godine prijavio promjenu imovinskog stanja i time ispunio svoju zakonsku obavezu, ali da nije dostavio podatke od koga je dobio taj poklon.

Ona je najavila da će Agencija prilikom provjere imovine svih državnih funkcionera ispitati i po kojoj osnovi je Nikolić dobio taj automobil - da li kao predsjednik države ili se radi o privatnom poklonu.

Prosječna cijna „audija“ iz 2003. na tržištu polovnih vozila je osam do deset hiljada eura.

Predsjednik Srbije je ranije prijavio da posjeduje i „ladu nivu“, staru 15 godina, koja je i sada u njegovom vlasništvu.

 

Portal Analitika