Abiznis

Komisija ispituje privatizaciju HTP Boka i HTP Onogošt

vucinicskupstokKomisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije na narednoj sjednici počeće sa ispitivanjem privatizacije hotelsko-turističkih preduzeća Boka i Onogošt, a nakon toga sljeduje ispitivanje postupka privatizacije i drugih crnogorskih preduzeća. Komisija na narednoj sjednici planira da usvoji i detaljan plan rada za 2013. godinu i izabere zamjenika predsjednika Komisije pošto je na današnjoj sjednici ova tačka dnevnog reda odložena jer iz redova pozicije nijesu predložili kandidata za tu funkciju.

Komisija ispituje privatizaciju HTP Boka i HTP Onogošt
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije Janko Vučinić kazao je da Komisija treba dati prioritet i što prije ispitati privatizaciju HTP Boka i HTP Onogošt, sobzirom na činjenicu da su ova preduzeća u veoma teškom stanju a radnici u štrajku.

- Na prvoj narednoj sjednici da počnemo odmah sa razmatranjem privatizacija HTP Boka i HTP Onogošt. Iz razloga što u mandatu prethodne komisije preduzeća iz oblasti turizma i ugostiteljstva nijesu razmatrana, i u ovim preduzećima je veoma teška i delikatna situacija. Svaki član komisije bi dao svoj predlog o redosljedu razmatranja ostalih privatizacija- kazao je Vučinić.

Vučinić je pradložio i da se po redosljedu pristiglih zahtjeva ispitaju i privatizacije preduzeća: Lenka, Akcionarsko društvo Bijelo Polje, Južnji Jadran Herceg Novi, Beranka A.D. Berane, Jadranski Sajam Budva, HTP Budvanska Rivijera, Radoje Dakić, novi Prvoborac Herceg Novi.

- Kako u prethodnom sazivu nijesu ispitane privatizacije dvije velike kompanije Jugopetrol i Telekom, takođe bi se u planu za 2013. godinu našle i ove dvije privatizacije, naveo je Vučinić.

Član Komisije Zoran Jelić napomenuo je da Komisiji predstoji ozbiljan posao jer od zvaničnih institucija, kako napominje, treba prikupiti kompletnu dokumentaciju i onda se na kvalitetan način prihvatiti posla. - Minimum 15, 20 dana potrebno je da bi se ispitala jedna privatizacija. Treba vidjeti koje su to privatizacije ostale. Ne bih se vraćao na stare privatizacije, kao na primjer Telekoma, kojim se već bavio Anketni odbor. Dajte da odradimo ono što će imati najbolji efekat, kazao je Jelić.

Komisija je za narednu sjednicu odložila izbor zamjenika predsjednika Komisije jer iz redova pozicije nijesu predložili svog kandidata. „Još uvjek nijesmo imali konsultacije, već na narednoj sjednici imaćemo kandidata“ - kazao je Jelić.

Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije je odlučila i da na narednoj sjednici pozove predsjednika komisije iz prethodnog saziva Andriju Mandića koji bi prenijeo svoje iskustvo i dao predloge o radu Komisije. Komisija će od Tenderske komisije i Savjeta za privatizaciju tražiti neophodnu dokumentaciju za ispitivanje privatizacije crnogorskih preduzeća. Prvo na dnevnom redu naredne sjednice biće razmatranje prodaje hotelsko-turističkih preduzeća Boka i Onogošt.

 

 

Portal Analitika