Politika

MITRIĆ: Svaki birač u Crnoj Gori može osporiti Vujanovićevu kandidaturu

blagotaokUniverzitetski profesor i nekadašnji predsjednik Ustavnog suda Crne Gore Blagota Mitrić kazao je u izjavi za Portal Analitika da svaki birač u Crnoj Gori žalbom Ustavnom sudu može osporiti predsjedničku kandidaturu Filipa Vujanovića.

MITRIĆ: Svaki birač u Crnoj Gori može osporiti Vujanovićevu kandidaturu
Portal AnalitikaIzvor

U skladu sa Zakonom o Ustavnom sudu Crne Gore  žalbu zbog povrede prava u toku izbora predsjednika Crne Gore, Ustavnom sudu mogu podnijeti kandidat za predsjednika, predlagač kandidata i birač, kazao je Mitrić za Portal Analitika.

Socijaldemokratska partija najavila je juče da će pravno osporiti kandidaturu Filipa Vujanovića za koju tvrde da je neustavna.

Mitrić je ranije kazao da ni predloženi predsjednički kandidat DF-a Miodrag Lekić, niti aktuelni crnogorski predsjednik Filip Vujanović, ne mogu biti predsjednički kandidati na narednim predsjedničkim izborima.

Za Lekića, Mitrić kaže da je on pravo kandidovanja „potrošio” već pređenom starosnom granicom, te da bi predsjedničku funkciju mogao obavljati samo volonterski, dok Vujanović, tvrdi Mitrić, po sili imperativnih ustavnih normi i normi Ustavnog zakona ne može biti predsjednik po treći put.

Portal Analitika