Region

Tabaković: "Neće stradati Beko, već oni okolo"

301bekoMilan Beko je inteligentan i zna da se obezbijedi, zato će prije stradati ljudi kojima je bio okružen nego on sam, smatra guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković.

Tabaković: "Neće stradati Beko, već oni okolo"
Portal AnalitikaIzvor

"Koliko ja poznajem Milana Beka, ako se nije promijenio otkad smo sarađivali u Vladi, on ne gazi na trulu dasku. Obično se dobro obezbijedi u svojim poslovima. Vješt je čovjek, bavio se velikim poslovima, umije da se provuče kroz rupe u zakonu", rekla je Tabakovićeva u Kažiprstu B92.

Ona je navela da će umjesto Beka stradati "oni koji su pristali da mu služe i da tumače zakone" i oni koje je "koristio kao rukavice". 

"Neće tako biti zato što njega neko štiti, već zato što je veoma inteligentan čovjek. On je završio Saobraćajni fakultet, ali se čini da poznaje ekonomiju mnogo bolje od mnogih ekonomista", rekla je ona. 

Guvernerka NBS je dodala i da vjeruje da će njegova saslušanja dati neka objašnjenja, a navela je i da na to saslušanje gleda kao na dio jedne cjeline borbe protiv monopola i zaštite konkurencije. 

Milan Beko je u utorak saslušavan šest sati u Upravi kriminalističke policije u svojstvu građanina, u vezi sa privatizacijom Luke Beograd, a kako saznaje B92 Bekovo saslušanje trebalo bi da bude nastavljeno narednih dana - ponovo u svojstvu građanina. 

On je novinarima nakon saslušanja rekao da je policiji i Tužilaštvu pokušao da ukaže na razloge zbog kojih je "godinama stvaran privid o navodnim nezakonitostima u postupku sekundarne privatizacije Luke Beograd". 

I današnji "Blic" piše da je Beko bio "veoma ubjedljiv na saslušanju" i da je "vrlo teško da će dživjeti sudbinu Miroslava Miškovića i biti uhapšen".

IZVOR: B92

 

 

Portal Analitika