Društvo

Projekat stručnog osposobljavanja realizovan 100 odsto

studentiokVlada je saopštila da je stepen realizacije projekta stručnog osposobljavanja 100 odsto i da 4.211 konačan broj visokoškolaca koji su dio Vladinog programa stručnog osposobljavanja, javila je Antena M.

Projekat stručnog osposobljavanja realizovan 100 odsto
Portal AnalitikaIzvor

Savjetnik potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Goran Jovetić ističe da je projekat uspješno sproveden.

- Program je omogućio svima koji su se prijavili za stručno osposobljavanje da dobiju šansu da se stručno usavrše. Stepen realizacije projekta je 100 odsto – rekao je Jovetić.

Vlada je uspjela da zaposli i 290 visokoškolaca koji nisu uspjeli da dobiju poslodavce ni nakon tri kruga. Među njima je i stotinak onih koji su dobili posao, ali je poslodavac promijenio mišljenje, objašnjava Jovetić.

- Nismo mogli uticati na njihove konačne odluke jer, nažalost, u zakonskim rješenjima nema kaznenih odredbi kojima bi natjerali poslodavce da prihvate nekog visokoškolca – rekao je Jovetić.

Pomoćnica ministra prosvjete Mubera Kurpejović naglašava da će Vlada, kroz posebne izvještaje, da prati da li se visokoškolci stvarno stručno osposobljavaju, tj. da li im poslodavci daju radne zadatke.

- Kroz izvejštaje ćemo vidjeti da li visokoškolac nešto radio ili nije – rekla je Kurpejović Anteni M.

Iz Vlade su istakli i da je 67 odsto visokoškolaca zaposleno u državnoj upravi a 33 odsto u privatnom sektoru.

Portal Analitika