Društvo

Veljović: Neću ponovo konkurisati na mjesto direktora UP

veslinokNekadašnji direktor Uprave policije Veselin Veljović poručio je danas da neće ponovo konkurisati za tu funkciju, a jedan od razloga za to je, kako je naveo, neprimjerena, osmišljena i zlonamjerna haranga pojedinih medija prema njemu.

Veljović: Neću ponovo konkurisati na mjesto direktora UP
Portal AnalitikaIzvor

Veljović je agenciji MINA rekao da je više razloga koji su ga naveli na takvu odluku.
- Ali je, svakako, jedan od njih neprimjerena, osmišljena i zlonamjerna haranga pojedinih medija, ali i drugih subjekata, koja se dugi niz godina vodila protiv mene, bez realnih, objektivnih i profesionalnih razloga, a da ne govorim o kodeksu profesionalne etike - pojasnio je Veljović.
On je podsjetio da je u službi bezbjednosti radio punih 20 godina, na značajnim i odgovornim dužnostima, u složenim bezbjednosnim i političkim prilikama.
- Bio sam akter gotovo svih značajnih bezbjednosnih iskušenja, a u velikom broju njih i lično rukovodio i, po sopstvenoj procjeni, ali i ocjeni relevantnih nadležnih subjekat, ostvario značajne rezultate - dodao je Veljović.
On je ocijenio da je policijska organizacija, za vrijeme njegovog rukovođenja, ostvarila progres u gotovo svim oblastima o čemu, kako je kazao, postoje zvanični izvještaji, i da je crnogorska policija prepoznata kao pouzdan partner regionalne saradnje.
Veljović je kazao da želi da se dokaže i afirmiše i u drugim profesionalnim sferama djelovanja.
- Vjerujem da će buduće rukovodstvo policijske organizacije nastaviti reforme i osnažiti ulogu policije kao servisa građana u procesu evropskih i NATO integracija, kao snažnu garanciju bezbjednosti naše države i osjećaja bezbjednosti svih građana - zaključio je on.
Veljović je bio direktor Uprave policije do decembra 2011. godine, kada je imenovan za savjetnika predsjednika Crne Gore za odbranu i bezbjednost, a na čelo Uprave došao je Božidar Vuksanović.
Konkurs za direktora Uprave policije raspisan je 15. janura, a biće zaključen 4. februara.

 

Foto: aktuelno.me

Portal Analitika