Ostalo

Sjekloća: Boksovaću samo pod zastavom i himnom Crne Gore

SjeklocaIz štaba proslavljenog boksera Nikole Sjekloće saopšteno je da je sve što je spomenuti sportista ostvario u boksu do sada postigao zahvaljujući Crnoj Gori i da će u buduće boksovati samo pod njenom zastavom i himnom.

Sjekloća: Boksovaću samo pod zastavom i himnom Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Prvog izazivača svjetskog i apsolutnog prvaka svijeta u WBC u supersrednjoj kategoriji, 16. februara očekuje borba protiv Sakija Bika u Atlantik sitiju.

Otac crnogorskog boksera, Vidoje Sjekloća kazao je agenciji MINA da Nikoli uoči najvažnijeg meča u karijeri ne treba politizacija i da želi da jednom stavi tačku na tu priču.

„Nikola je sve što je do sada ostvario postigao zahvaljujući Crnoj Gori, mojim prijateljima koji se nalaze u Crnoj Gori. Da ne pominjem sve ljude, u projekat koji je koštao gotovo milion eura, sve je to Crna Gora donirala. On je boksovao i boksovaće isključivo pod crnogorskom zastavom i himnom“, rekao je Sjekloća za MINU.

On je saopštio da njegov sin ne dijeli ljude već da razvija sportski duh u prijateljstvo prema svim narodima.

„Ne bi volio da se sve ovo politizitra na negativan način jer on trenira i treba da bude spreman. Ne treba da se bavi politikom i nekim opredjeljenjima i prisvajanjima. Nikola ima crnogorski pasoš, dobio je stan od opštine Budva i ima nacionalnu penziju Crne Gore. Tu je sve jasno i sa tim stavljamo tačku. Da ponovim, Nikola boksuje pod crnogorskom zastavom i himnom i da ako bog da osvoji titulu prvaka“, kazao je otac proslavljenog boksera.

Prema njegovim riječima veliki doprinos uspjehu njegovog sina dala je Crnogorska profesionalna bokserska federacija i njen predsjednik Milorad Martinović, kao i beogradski klub Crvena zvezda i Miroslav i Luka Popović. Takođe je dodao da su u obavezama oko finansijskih troškova učestvovali mnogi njegovi prijatelji među kojima su: Milo Đukanović, Svetozar Marović, Slobo Martinović, kao i bivši i sadašnji gradonačelnici Budve Rajko Kuljača i Lazar Rađenović.

Vidoje Sjekloća je najavio da Nikola 6. februara putuje za Atlantik siti, ali i da još nije izvjesno da li će to biti kvalifikacioni ili meč za svjetsku titulu.

„To još nije potpuno izvjesno jer je zvanični šampion Andre Vord operisao rame i neće biti spreman da u zakonskom roku brani titulu. Svim silama njegov lobi pokušava da je zadrži. Postoji još varijanti, a u priču se umiješao i Rumun Lusijan Bute, koji ima bolji rejting od Bika“, saopštio je Sjekloća za MINU.

Još je dodao da je proslavljeni bokser spreman za najveći izazov u karijeri i da je interesovanje za meč veliko.

„Biće to veliki meč i očekujem najbolje. Spreman je, trenirao je tri mjeseca, imao je dobre sparing partnere. Očekujem pobjedu, iako je u boksu sve moguće. Nikola je bolji tehničar, malo mu fali snaga i kondicija. To je sada nadoknadio. Očekujem sve najbolje“ zaključio je Vidoje Sjekloća.

Portal Analitika