Abiznis

Superluksuzni brod MSC Divina 22. marta otvara kruzing sezonu u Kotoru

2901DivinaKruzer MSC Divina, najveći brod koji je ikada uplovio u Crnu Goru, dužine 333 metra i širine 38 metara, kapaciteta 4.363 putnika i 1.325 članova posade, uploviće u kotorsku luku 22. marta, javlja Skala radio.

Superluksuzni brod MSC Divina 22. marta otvara kruzing sezonu u Kotoru
Portal AnalitikaIzvor

MSC Divina je grad u malom sa restoranima, barovima, kockarnicom, četiri bazena, kuglanom, dvoranom za fitnes i spa centrom. Od 18 brodskih paluba koje nose imena antičkih bogova, 14 je namijenjeno putnicima. Gosti koji odsijedaju u apartmanu broj 16.007, na palubi 16, mogu uživati u glamuru i raskošnom interijeru koji je dizajniran za najpoznatiju italijansku glumicu Sofiju Loren.

Brod pripada italijansko-švajcarskoj korporaciji "Mediteran šiping". Cijena kruzera je više od 550 miliona dolara. Brod pokreće dizel-električni pogonski sistem od pet agregata, čija je ukupna snaga 97.000 konjskih snaga. Brod postiže imponzantnu brzinu od 24 čvora, a dnevno troši 273,6 tona nafte.

Kapetan broda Mario Stifa prošle godine je kazao da je Kotor jedna od najlepših destinacija na kojoj je do sada bio.

Kotorski radio podsjeća da se prošle godine na ovaj brod u Kotoru ukrcalo 40 putnika iz Crne Gore koji su obišli Pirej-Atinu, Heraklion, Marmaris, Siciliju i Rim.

Kusovac: Sve spremno za nautičku sezonu: U kotorskoj luci se spremaju za prihvat brodova, a tokom februara radiće se obuke kroz testove i provjeru engleskog jezika, kako to zahtijevaju visoki standardi, kazao je za Skala radio Vasilije Kusovac, izvršni direktor Luke Kotor.

U odnosu na prošlu godinu najavljeno je povećanje dolazaka putničkih brodova i do 50 odsto, kada su u pitanju bruto registraske tone, kazao je Kusovac. O tačnom broju brodova naredne sezone još nema podataka, rekao je on, i dodao da će Luka Kotor spremno dočekati ovogodišnju nautičku sezonu.

Tokom prošle godine u kotorsku luku je uplovilo 343 broda, sa više od 245 hiljada putnika. U kotorsku luku uplovile su još i 1.454 jahte, sa 5.642 putnika.

Portal Analitika