Politika

Vasiljević: Opozicioni dogovor u Nikšiću i dalje važi

2901vasiljevicNakon što je Pozitivna odlučila da u izbornoj trci u Nikšiću odmjeri snagu samostalno,  pitamo  ostale političke igrače šta planiraju. Odbornik Demokratskog fronta Veljko Vasiljević za Antenu M kaže da bi bili su raspoloženi za zajedničku opozicionu listu sa jednim ciljem: da se formira tehnička uprava za, kako se izrazio, spas grada pod Trebjesom.

Vasiljević: Opozicioni dogovor u Nikšiću i dalje važi
Portal AnalitikaIzvor

- Mi sa Pozitivnom imamo dogovor postugnut 28. novembra prošle godine. Na osnovu tog dogovora kojeg su, nekako, mediji, zbog situacije koja je nastala u Nikšiću, propustili da registruju na pravilan način, smatramo da mi možemo sa njima da napravimo novu lokalnu upravu u Nikšiću, nakon ponovljenih izbora. Opozicioni dogovor u Nikšiću je postojao, postoji i važi i dalje.

On kaže da i dalje vjeruje da će Nikšićani na ponovljenim izborima prevagnuti na stranu opozicije, jer se „ništa nije promijenilo od 14. oktobra“.

- DPS i SDP su pokazali u Nikšiću da ne mogu ništa da promijene na bolje. Naprotiv, napravili su još pogrešnih poteza. U međuvremenu su dijelili kredite nikšićkoj sirotinji iz nikšićkog budžeta koji je opustošen i to je samo još jedan dokaz koliko ozbiljno doživljavaju grad kojim rukovode, i građani Nikšića će znati to ponovo da kazne – kazao je Vasiljević za podgorički radio.

Podsjećamo, iz SNP-a su, nakon odluke Pozitivne, najavili kako su sve bliže samostalnom nastupu u Nikšiću, a da će konačnu odluku donijeti Glavni odbor SNP-a. Takođe su rekli da iz DF-a niko nije kontaktirao SNP oko zajedničkog nastupa na lokalnim izborima.

Portal Analitika