Društvo

Dan: Ulama, Vuksanović i Veljović kandidati za direktora Uprave policije?

2901PolicijaDoskorašnji šef vladinog antitrafiking tima Zoran Ulama kandidovao se za novog direktora Uprave policije, potvrđeno je Danu u Upravi za kadrove.

Dan: Ulama, Vuksanović i Veljović kandidati za direktora Uprave policije?
Portal AnalitikaIzvor

Uz njega list navodi da se kao kandidati za isto mjesto pominju aktuelni v.d. Božidar Vuksanović, kao i nekadašnji prvi čovjek UP Veselin Veljović.

Podgorički list piše da je Ulama predao prijavu na konkurs krajem prošle nedjelje i da je, za sad, to jedina kandidatura na konkursu koji je otvoren 15. januara, a biće zaključen 4. februara.

- Ulama je do danas jedini podnio kandidaturu za direktora plicije. Prema nekim najavama, do kraja nedjelje kandidovaće se i Božidar Vuksanović, koji trenutno pokriva mjesto v.d. direktora UP - kazao je sagovornik Dana iz Uprave za kadrove.

Kao mogući kandidat za isto mjesto, dodaje list, slovio je i Veselin Veljović, nekadašnji šef policije, koji nije isključio mogućnost da se uključi u trku za tu funkciju.

Novi direktor Uprave policije biće izabran na period od pet godina, a kandidati za tu funkciju moraju imati visoku stručnu spremu, 10 godina radnog iskustva, od čega tri godine na rukovodećim radnim mjestima u organima državne uprave. Prema konkursu, kandidat mora imati položen stručni ispit za rad u državnim organima.

Portal Analitika