Svijet

Troje privedenih zbog požara u Brazilu

pozarokokTri osobe su uhapšene zbog smrtonosne vatre koja se proširila noćnim klubom u brazilskom gradu Santa Maria, u kojem je poginulo 231 osoba, prenosi Al Džazira.

Troje privedenih zbog požara u Brazilu
Portal AnalitikaIzvor

Te osobe su uhapšene u periodu dok su se odvijale sahrane poginulih. Policija je potvrdila da su vlasnik kluba i dva člana benda koji je nastupao u klubu u trenutku kad je izbila vatra uhapšeni u ponedjeljak.

Još jedan vlasnik noćnog kluba "Kiss" u državi Rio Grande do Sul na jugu Brazila se smatra bjeguncem, rekao je glasnogovornik policije novinskoj internetskoj stranici G1.

Istražitelji ispituju navode o prenatrpanosti u klubu, izvijestio je novinar Al Džazire Gabriel Elizondo u javljanju iz Santa Marije.

On je kazao da je navodno u klubu u trenutku izbijanja vatre bilo između 1.000 i 2.000 osoba dvadesetih godina.

Neki svjedoci su navodno tvrdili da je osiguranje kluba u početku zatvorilo glavni ulaz, čime su spriječili ljude da brzo napuste objekt, kazao je Elizondo.

Načelnik policije Cleberson Braida Bastianelo je rekao da su zvaničnici izbrojali 231 tijela koja su donešena u salu škole na identificiranje nakon što je izbila vatra rano u nedjelju.

Bastianello je kazao da je smanjena prvo rečena cifra o broju poginulih sa 245, koliko se u početku vjerovalo da je poginulo u noćnom klubu "Kiss".

Gradonačelnik Gerson da Rosa Fereira, koji je na licu mjesta predvodio akciju koju su vršili pripadnici vojne policije, rekao je da su žrtve umrle od gušenja ili od toga što su bili pregaženi na smrt.

Proces identifikacije mrtvih je završen rano u ponedjeljak, izvijestila je iz Santa Marije novinarka Al Džazire Teresa Bo.

Istražitelji su sugerisali da je postojao samo jedan izlaz u krcatom noćnom klubu te da je u metežu nastalom odmah nakon izbijanja vatre osoblje kluba u početku zatvorilo izlaz.

Portal Analitika