Ostalo

VN Njemačke pod znakom pitanja

FormulaNjemackaBudućnost Velike nagrade Njemačke pod znakom pitanja je, pošto je Berni Eklston otkrio da je prekinuo pregovore sa „Nirburgringom“ oko ovogodišnje trke.

VN Njemačke pod znakom pitanja
Portal AnalitikaIzvor

Ta staza je trebalo da bude domaćin trke ove godine po dogovoru sa „Hokenhajmom“, ali zbog finansijskih problema nema garancija da bi mogla da isfinansira trku. Poslije nekoliko neđelja pregovora, prvi čovjek Formule 1 sada je nagovijestio da je dogovor gotovo nemoguć.

„Poslije razmatranja njihovog prijedloga, sa žaljenjem konstatujemo da nije finansijski prihvatljiv, tako da smo prekinuli pregovore“, rekao je Eklston.

Sudbina Velike nagrade Njemačke tako zavisi od Eklstona i mogućnosti da postigne dogovor sa „Hokenhajmom“, koji je ugostio Formulu 1 prošle godine.

Ukoliko dogovor ne bude postignut, može da se desi da kalendar ove sezone spadne sa 20 na 18 trka. Turska, Austrija i Portugal su se već prijavile za slobodno mjesto, trku koja bi trebalo da bude održana 21. jula, ali nema nagovještaja da će bilo koja od njih dobiti zeleno svijetlo.

U slučaju da trka u Njemačkoj ne bude održana, to znači da će između Velike nagrade Britanije 30. juna i trke u Belgiji 25. avgusta biti samo jedna runda i to Velika nagrada Mađarske, zakazana za 28. jul.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 startuje Velikom nagradom Australije 17. marta. (B92.net)

Portal Analitika