Predsjednik UO Svjetske organizacije gradova posjetio Kotor

catovickunokPredsjednik Upravnog odbor Svjetske organizacije gradova Kvak Jang Hun boravio je u dvodnevnoj posjeti Kotoru, 25. i 26. januara, na poziv gradonačelnice Marije Ćatović, saopšteno je iz PR službe gradonačelnice Kotora.

Predsjednik UO Svjetske organizacije gradova posjetio Kotor
Portal AnalitikaIzvor

Hun je, kako se navodi, takođe i predsjednik Upravnog odbora Asocijacije gradova puteva svile, kao i Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija.

Gradonačelnica Ćatović je tom prilikom organizovala radnu večeru gdje je zajedno sa svojim saradnicima potpredsjednikom Opštine Tvrtkom Crepuljom, savjetnicom za međunarodnu saradnju Brankom Todorović i direktorom turističke organizacije Mirzom Krcićem govoreno o mogućnostima aktivnije saradnje u okviru organizacija u kojima je Kotor član, a profesor doktor Kvak Jang Hun predsjednik, sa posebnim akcentom na promociju Kotora kao atraktivne turističke destinacije u svijetu i grada drevne istorije i kulture. Predložene su i konkretne aktivnosti u tom pravcu koje će se realizovati u okviru programa kotorskih kulturnih manifestacija.

U okviru dvodnevne posjete, Hun je posjetio Stari grad Kotor, katedralu Svetog Tripuna, Pomorski muzej, tvrđavu Sveti Ivan i Perast.

 

Portal Analitika