Finansije

Regus najavio otvaranje biznis centra u Podgorici

28reguslogookPredstavnici kompanije Regus, koja pruža usluge pronalaženja kancelarijskog smještaja, razgovarali su sa predstavnicima Atlas Kapital Centra o mogućnosti da otvore biznis centar u Podgorici. Kako je za Atlas televiziju rekao predstavnik kompanije Regus Aleksander Pesler, poslovni partneri su ih ubijedili da postoji velika potražnja u Crnoj Gori za poslovne centre tog tipa. Najavljuju otvaranje biznis centra u Atlas Kapitalu, ali i još nekoliko u Podgorici. On je rekao da Podgorica ima jako dobre mogućnosti za razvoj biznisa.

Regus najavio otvaranje biznis centra u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

“Sve više stranih firmi dolazi ovdje. Mnogo kompanija koje su trenutno naši klijenti u inostranstvu već naručuju poslove u Crnoj Gori, tako da mislimo da će to privući još veće interesovanje za širenje poslova u Crnoj Gori”, rekao je on.

Kako je dodao, Atlas Kapital je najbolja zgrada koju je vidio u Crnoj Gori.

”Mislim da  trenutni kvalitet Atlas zgrade jako dobar. Mislim da je to najbolja zgrada koju sam vidio u Crnoj Gori, i generalno, za evropske standarde to je jako dobra zgrada, tako da se radujemo dolasku u nju”, naveo je on.

Pesler je rekao i da će se dolaskom Regus privući ostale kompanije da investiraju u Crnu Goru.

“ Mi olakšavamo drugim kompanijama da se smjeste na novom tržištu. Često imamo kompanije koje se šire zajedno sa nama i ulaze na tržišta gdje smo i mi prisutni, tako da svakako mislim da će to privući nove investicije u CG“, rekao je on.

Kompanija Regus nedeljno otvara po jedan ili dva poslovna prostora i ima poslovne centre u Hrvatskoj i Srbiji. Kompanija nudi kompletna rešenja za kancelarije, što znači da ukoliko nekom treba kancelarija na sat, dan, mjesec dana, može ih iznajmiti kod njih potpuno opremljenu i sa kancelarijskim osobljem, tako da nema potrebe da iznajmljuju prostor na duži period. To je koncept sličan hoteskom smještaju, ali se odnosi samo na kancelarije. Crna Gora je stota zemlja u kojoj su prisutni.

Kako tvrde predstavnici te kompanije, to je vrlo isplativ način rada jer se ne potpisuju ugovori na duže vrijeme, ne mora se ulagati u opremanje kancelarije i ne mora se zapošljavati kancelarijsko osoblje. Isto je sa prostorijama za sastanke ili prostorijama za prijeme – one se ne plaćaju, već se iznajmljuje samo prostor u kojem se radi.

Portal Analitika