Politika

Jasavić: Kandidat Pozitivne jedini može donijeti promjene

6azrajasavicokPozitivna Crna Gora ima svog predsjedničkog kandidata, koji, kako je kazala potpredsjednik te partije Azra Jasavić, jedini može donijeti promjene u državi.

Jasavić: Kandidat Pozitivne jedini može donijeti promjene
Portal AnalitikaIzvor

Ona je rekla da će Pozitivna kandidata za šefa države predstaviti kada finansijska konstrukcija bude završena. „Pozitivna ima svog kandidata i spremna je da ga kandiduje. Jedini uslov da bismo se definitivno izjasnili je pitanje finansija“, kazala je Jasavić novinarima nakon sjednice Glavnog odbora Pozitivne, prenosi MINA.

Ona je dodala da je Pozitivna mlada partija koja se finansira iz sopstvenih sredstava.

Ta stranka, kako je rekla Jasavić, vjeruje u sopstvene snage i kapacitete i u one vrijednosti za koje se zalažu. „Vjerujemo u promjene i mogućnost da jedino Pozitivna može Crnoj Gori donijeti promjene.“

„Jedini kandidat koji može donijeti prave promjene je kandidat Pozitivne i zato ćemo nastojati da finansijski plan zaokružimo na najbolji način da bi imali veću konkurenciju na političkom tržištu u pogledu predsjedničkih kandidata“, navela je Jasavić.

Ona je kazala da u buduće pregovore ulaze spremniji, kako se situacija oko formiranja vlasti u Nikšiću ne bi ponovila.

„Kada smo se 15. oktobra 2012. godine upustili u pregovore nijesmo previše znali o opoziciji. Nakon iskustva koje smo imali, čini mi se da imamo dovoljno osnova da kažemo da bolje poznajemo prilike i sa poziijom i sa opozicijom“, kazala je Jasavić.

Ona je dodala da će u sljedećem krugu „mnogo pametnije dogovrati i pregovarati oko stvari koje se odnose na moguće koalicije u nikšićkom parlamentu“.

Kako je kazala Jasavić, u Pozitivnoj očekuju da na predsjedničkim uzborima budu „tas na vagi“.

„Da ćemo mi biti ti koji će konačno, kao i prošli put, imati dobar rezultat i mogućnost da formiramo koaliciju na način kako to Pozitivnoj bude odgovaralo“, rekla je Jasavić.

U Pozitivnoj, kako je navela, očekuju da će građani Nikšića prepoznati političku korupciju.

„Očekujemo dobar rezultat i da će građani i prepoznati da je bilo političke korupcije i da je Demokratska partija socijalista otela mandat našoj partiji“, rekla je ona.

Jasavić je dodala da je osnovni cilj svake opozicije, pa i Pozitivne, demokratska smjena vlasti. Ona je saopštila da će Pozitivna o predsjedničkom kandidatu raspravljati naredne sedmice

 

 

Portal Analitika