Košarka

Čović: Nijesu me udarili ni Milošević a ni Džajić

CHoviccPotpredsjednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović poručio je da neće otići iz kluba, poslije fizičkog sukoba sa predsjednikom Zvezde Draganom Džajićem.

Čović: Nijesu me udarili ni Milošević a ni Džajić
Portal AnalitikaIzvor

Čović je u emisiji "Utisak nedelje" rekao da ni od Džajića nije čuo da odlazi, kao i da ne uslovljava sa kim će nastaviti da radi u Zvezdi za koju je dodao da joj je sva imovina pod hipotekom i račun u višemjesečnoj blokadi.

"Ja nijesam čuo od Dragana Džajića kada je izlazio iz Zvezde (poslije incidenta) da je podnio ostavku", rekao je Čović, piše Blicsport.

On je potom dodao i da ni na koji način nije izazvao incident sa predsjednikom kluba.

"Nemam namjeru da napuštam fudbalski klub i nemam namjeru da uslovljavam da li će raditi ovaj ili onaj", rekao je Čović i istakao da Zvezda mora da promijeni način rada ako želi da smanji višemilionski dug. Govoreći o incidentu u prostorijama kluba kada se sukobio sa predsjednikom kluba, Čović je rekao da nije tačno da ga je Džajić udario.

"Svojevremeno ni Slobodan Milošević me nije udario, a kamoli Džajić. Da jeste, vratio bih mu barem tri puta. Džajić je bio previše uzbuđen. Koristio je neke riječi koje ne priliče njemu, a onda je pokušao da inscenira fizički obračun, krenuo je na mene, ja sam to izbjegao...", rekao je Čović i dodao da ne želi više o tome da govori jer taj slučaj šteti interesima kluba.

Čović je rekao da su njegova neslaganja sa Džajićem počela zbog Fonda za pomoć Zvezdi, ali je potom dodao da se nijesu slagali ni po pitanju smanjenja broja zaposlenih u Zvezdi, kojih ima 200, kao niti po pitanju smanjenja troškova.

"Počelo je oko Fonda za pomoć Crvenoj Zvezdi. Imao sam sa Džajićem potpuno otvoren odnos i nijesam ništa želio da radim bez njegovog znanja", rekao je Čović i podsjetio da je predložio da Zvezdina fondacija otvori devizni i dinarski račun na koji bi svi koji žele mogli da uplate novac za pomoć klubu.

Čović je rekao da je potom u javnost izašla priča o tome da je on od bivših igrača Zvezde tražio da pomognu klubu, što, kako je naveo, nije tačno već je račun za pomoć namijenjen za sve one koji žele da pomognu klubu.

"Sporno je što je neko napravio zamjenu teza. Nikada nijesam pomenuo bivše fudbalere nego jedan opšti fond koji je otvoren za sve. Svi ostali problemi proistekli iz toga, nijesmo mogli da dovedemo dva igrača, pa nam je to otišlo u medije...", rekao je Čović.

Čović je rekao da nastavlja da obilazi banke i povjerioce kojima Zvezda duguje, kao i da je aktuelna uprava dug od 48 miliona eura uspjela da smanji za 4,5 miliona.

(Blicsport)

Portal Analitika