Ostalo

Perunović treća na 46. međunarodnom krosu u Beogradu

PewrunovicSladjaDanas je na 46.međunarodnom ''bijelom krosu'' u Beogradu, na stazi u Košutnjaku koja je bila snijegom prekrivena, učestvovalo oko 300 takmičara iz 10. evropskih zemalja.

Perunović treća na 46. međunarodnom krosu u Beogradu
Portal AnalitikaIzvor

Na stazi od 3000 metara u konkurenciji atletičarki-seniorki, naša olimpijka u maratonu Slađana Perunović iz AK Nikšić osvojila je treće mjesto i bronzanu medalju. Trijumfovala je evropska juniorska prvakinja u krosu srpska atletičarka Amela Terzić  iz Novog Pazara, a drugo mjesto je pripalo srpskoj reprenzrtativki Sonji Stolić. Četvrto mjesto pripalo je Rumunki Miltisi Marčeanu bivšoj juniorskoj prvakinji evrope u stiplu.

Kod muškaraca na 8000 metara trijumfovao je Barnabeš Bene iz Mađarske. Takmičenju u Beogradu prisustvovao je delegat Evropske atletske federacije Italijan Masimo Manjani. Od ostalih crnogorskih atletičara koji su učestvovali na krosu Lidija Todorović u trci juniorki na 3000 metara osvojila je četvrto mjesto, Miloš Mikić je bio treći u trci zadovoljstva na 1000 metara, Aleksandar Miletić je osvojio 11. mjesto u trci pionira na 1000 metara, u kategoriji policije Veselin Petrušić na 1000 metara osvojio je drugo mjesto, kao i Velimir Ćorović u kategoriji veterana preko 60. godina osvojio je drugo mjesto, dok je Rada Miladinović iz Podgoričkog maratona u trci seniorki i juniorki na 3000 metara osvojila 23. mjesto u generalnom plasmanu.

''Posebno sam zadovoljan plasmanom Slađane, koja je iz punog maratonskog treninga pravo sa priprema iz Ulcinja trčala odlično po izuzetno teškoj stazi koja je bila prekrivena snijegom i u veoma jakoj konkurenciji potvrdila svoj renome i kvalitet'', istakao je trener nikšićih atletičara Drago Musić.

Portal Analitika