Politika

Pozitivna Crna Gora samostalno na izborima u Nikšiću i Andrijevici

2701pozitivnaGlavni odbor Pozitivne Crne Gore je na današnjoj sjednici odlučio da ova partija na predstojećim lokalnim izborima u Nikšiću i Andrijevici nastupi samostalno, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

 Pozitivna Crna Gora samostalno na izborima u Nikšiću i Andrijevici
Portal AnalitikaIzvor

- Glavni odbor cijeni da Pozitivna mora nastaviti da promoviše nove vrijednosti i afirmiše program razvoja lokalnih jedinica uz akcenat na većem stepenu socijalne pravde, jednakosti i solidarnosti. Samostalan nastup političkih partija je dobitna kombinacija što se potvrdilo na proteklim lokalnim i parlamentarnim izborima. Očekujemo da će građani Nikšića znati da kazne one koji otimaju odborničke mandate i prekrajaju demokratsku volju građana Nikšića, naveli su iz Pozitivne.

Ova stranka insistira na tome da se nadležni organi što prije odrede prema, kako kažu, "političkoj korupciji koja se desila u Nikšiću, te da crnogorsku javnost upozna sa istinom o tom slučaju".

- Pozitivna Crna Gora će ostvariti dobar rezultat na izborima i očekuje da nakon njih dođe do demokratskih promjena, kao i da se potvrdi njihov jasan stav iskazan na prethodnim izborima kada je nedemokratskim metodama prekrojena već iskazana volja građana Nikšića, ističe se u saopštenju.

Glavni odbor Pozitivne je prolongirao odluku o učešću na predsjedničkim izborima za sljedeću sedmicu kako bi se, prema njihovim riječima, dodatno utvrdile finansijske predispozicije za uspješno učešće na predsjedničkim izborima.

Portal Analitika