Podgorica

Ustanove i preduzeća Glavnog grada primiće 65 pripravnika

podgoricaokU saradnji sa Vladom Crne Gore, u okviru projekta „Radna praksa za visokoškolce”, Glavni grad, njegova preduzeća i ustanove omogućiće da 65 mladih ljudi sa završenim fakultetima u narednih devet mjeseci steknu dragocjeno radno iskustvo. Riječ je o svršenim pravnicima, politikolozima ekonomistima, sociolozima i inženjerima, saopšteno je Portalu Analitika iz PG Biroa.

Ustanove i preduzeća Glavnog grada primiće 65 pripravnika
Portal AnalitikaIzvor

Pored novoprimljenih stažista, radnu praksu u Glavnom gradu, njegovim preduzećima i ustanovama i dalje obavlja dio grupe od 40 pripravnika koji su počeli da rade u maju prošle godine.

Prva radna iskustva u okviru subjekata Glavnog grada od 2002. godine do danas sticalo je ili stiče ukupno 527 mladih ljudi, navodi se u saopštenju iz Glavnog grada

Iz PG Biroa navode da zbog viška zaposlenih i izazovne ekonomske situacije svi nisu mogli da budu zadržani na poslu nakon odrađenog staža, ali da je jedan broj njih, posebno kada je riječ o deficitarnim zanimanjima kao što su arhitekte, prostorni planeri, biolozi i elektro inženjeri, zadržao radno mjesto.

Dobru praksu obezbjeđivanja mogućnosti za odrađivanje pripravničkog staža Glavni grad će nastaviti i ubuduće, kako u saradnji sa Vladom Crne Gore, tako i samostalno, zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika