Zabava

Bivši muž Nine Morić uhapšen u Lisabonu

korona27Fabricio Korona, bivši muž hrvatske manekenke Nine Morić, uhapšen je u Lisabonu nakon četvorodnevnog bijega, prenose agencije.

Bivši muž Nine Morić uhapšen u Lisabonu
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnici italijanske policije su mu već bili na tragu u Portugalu. Korona, koji će u italijanskom zatvoru morati odležati sedam godina i deset mjeseci zbog iznuđivanja novca, plačući se predao portugalskoj policiji na stanici metroa Monte Abraham u Kveluzu.

- Htio sam se predati u Lisabonu jer smatram da je presuda suda u Torinu nepravedna i plašim se za svoj život u italijanskom zatvoru - kazao je Fabricio Korona svojoj milanskoj advokatici Nadiji Aleci u telefonskom razgovoru iz policijske stanice u Lisabonu. Govorio je i plakao.

Italijanska policija je putem GPS-a u automobilu Fiat 500, kojim je pobjegao iz Italije, pratila njegovo kretanje. U automobilu, koji je u vlasništvu njegovog prijatelja koji će biti optužen za pomaganje u bjekstvu, bio je i satelitski navigator (Tom Tom), kupljen samo dva dana ranije. Dakle nije ga bilo teško pratiti. Fabricio Korona osjetio je da više nema smisla da bježi i odlučio je da se preda portugalskoj policiji koja će ga prevesti u italijanski zatvor.

Osuđen je pravosnažno na pet godina zatvora zbog iznuđivanja 25.000 eura od bivšeg fudbalera Juventusa Davida Trezegea te na dvije godine i 10 mjeseci zatvora zbog iznuđivanja novca od nogometaša Adriana i Kokoa.

Te su dvije kazne sabrane, a mogao bi biti osuđen i na tri godine zatvora zbog bankrota njegove fotografske agencije Corona’s. Korona je putem te agencije snimao poznate osobe i nudio im slike na otkup, uz prijetnju da će ih u suprotnom prodati medijima. To je sud osudio kao iznuđivanje.

 

Portal Analitika